Ποδόσφαιρο

Γλίτωσε το κάζο, όχι την γκέλα η Ελβετία

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 - 21:10

Σε ματς-θρίλερ για.. γερά στομάχια Ελβετία και Λευκορωσία έμειναν στο 3-3 στο Σεν Γκάλεν, για τον 9ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024. Στο 5ο γκρουπ η Τσεχία έστω αγχωτικά νίκησε 1-0 τα Νησιά Φερόε και ανέβηκε στην 2η θέση.

Γλίτωσε το κάζο, όχι την γκέλα η Ελβετία

Η Ελβετία είχε την απόλυτη υπεροχή και τις φάσεις στο πρώτο 20λεπτο και τελικά στο 28ο λεπτό ο Σατσίρι με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Στο 40ο λεπτό το σουτ του Μποτσάροβ πέρασε μόλις έξω όπως και η κεφαλιά του Ίτεν στο 51’.

Η αντίδραση της Λευκορωσίας ήταν πέρα από κάθε προσδοκία: αρχικά στο 61ο λεπτό ο Αντιλέβσκι σέντραρε από αριστερά και ο Εμπόνγκ με κεφαλιά ψαράκι ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 67’ ο Ιγκνάτοβιτς έσωσε εντυπωσιακά μετά από κεφαλιά του Αμντούνι και στο 69’ μετά από κόρνερ ο Πολιάκοβ έκανε το 1-2 και σόκαρε την Ελβετία. με τη σέντρα ο Ιγκάντοβιτς έσωσε το παρ’ ολίγον αυτογκόλ του Πολίτεβιτς και στο 78’ είπε όχι και σε προβολή του Ζετσίρι.

Μάλιστα στο 84ο λεπτό ο Αντιλέβσκι έφυγε μόνος στην κόντρα και πλάσαρε για το 1-3 ενώ στο 89’ μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά ο Ακάντζι με προβολή από κοντά έκανε το 2-3. Και στο επόμενο λεπτό ο Ιγκνάτοβιτς έκανε λάθος μετά από προσπάθεια του Αμντούνι ο οποίος πήρε το ριμπάουντ κι έγραψε το 3-3!

Στο 90+2’ ο Αμντούνι αστόχησε με κεφαλιά εξ επαφής και στο 90+7’ μετά από σουτ του Σατσίρι ο Βολκόβ έσωσε στη γραμμή.

Ελβετία: Ζόμερ, Σερ, Ροντρίγκες (73’ Γκαρσία), Ακάτζι, Λοτόμπα, Σατσίρι, Τζάκα, Φρόιλερ, Στέφεν (73’ Εντόι), Σο (62’ Αμντούνι), Ίτεν (62’ Ζετσίρι)

Λευκορωσία: Ιγκνάτοβιτς, Πολίτεβιτς, Πολιάκοβ, Βολκοβ, Κάρποβιτς, Μάλκεβιτς (83’ Κλίμοβιτς), Κορζούν (90+5’ Πάβλοβετς), Εμπόνγκ, Κοντσεβόι (46’ Αντιλέβσκι), Μποτσάροβ (64’ Μορόζοβ), Μπαχάρ (64’ Πετσένιν)

Η Τσεχία δεν είχε κανένα περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών και παρότι δυσκολεύτηκε επικράτησε με 1-0 των Νήσων Φερόε, πέρασε στην 2η θέση του 5ου ομίλου και περιμένει το ματς που ακολουθεί ανάμεσα στην Πολωνία και στη Μολδαβία για να μάθει εάν θα παραμείνει πίσω από την Αλβανία (έχει ρεπό) ή, θα παραμείνει 3η.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr