Ποδόσφαιρο

Πήρε το Σουνταμερικάνα η Λίγκα Ντε Κίτο

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 - 12:42

Στην διαδικασία των πέναλτι, η Λίγκα Ντε Κίτο επικράτησε με 4-3 της Φορταλέζα (με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται με 1-1) και να κατακτά το τρόπαιο του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Πήρε το Σουνταμερικάνα η Λίγκα Ντε Κίτο

Στο στάδιο «Domingo Burgueño Miguel» στην Ουρουγουάη η Κίτο κατέκτησε το Copa Sudamericana, αντίστοιχο Europa League της Νότιας Αμερικής.

Αυτό ήταν το δεύτερο τρόπαιο Sudamericana για την ομάδα του Ισημερινού, μετά το 2009., η οποία μάλιστα κράτησε το Κύπελλο στη χώρα, αφού το 2022 το είχε κατακτήσει η Ιντεπεντιέντε ντέλα Βάλε.

Η Φορταλέζα, που έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό, άνοιξε το σκορ (48') με Λουκέρο, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα (56’) ο Αλσουγκαράι νίκησε Ζοάο Ρικάρντο για το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση.

Εκεί οι δύο τερματοφύλακες απέκρουσαν πέντε πέναλτι, με τον Αλεξάντερ Ντομίνγκες της Λίγκα να σταματάει τρεις φορές τους αντιπάλους, την τελευταία στο καθοριστικό του Μπρίτες, και να χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα του.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr