Ποδόσφαιρο

Bundesliga: Χωρίς φρένα η Λεβερκούζεν, "αέρας" στο Βερολίνο η Αϊντραχτ [vids]

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2023 - 18:28

Η εντυπωσιακή Λεβερκούζεν πέρασε με ανατροπή και από την έδρα της Χοφενχάιμ (2-3) και οδηγεί πάντα την κούρσα του γερμανικού πρωταθλήματος. Εμφατικό πέρασμα της Αϊντραχτ από την έδρα της Ουνιόν Βερολίνου (0-3).

Bundesliga: Χωρίς φρένα η Λεβερκούζεν,

Η αρμάδα του Τσάμπι Αλόνσο είχε ανέλπιστο πρωταγωνιστή τον Άλεξ Γκριμάλντο, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, ανταλλάσσοντας ρόλους με τον Βίκτορ Μπόνιφεϊς, που έβγαλε δύο ασίστ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με δύο τέρματα των Φλόριαν Βιρτς και Γκριμάλντο στο 1ο μέρος και θεώρησαν ότι θα καθάριζαν εύκολα τη νίκη, όμως οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη.

Μέσα σε δύο λεπτά στο 2ο μέρος και χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα βρήκαν γκολ με τους Άντον Σταχ και Βόουτ Βέχορστ, με συνέπεια να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Γκριμάλντο όμως ήταν ασταμάτητος και με νέο γκολ στο 70' έδωσε τη νίκη στη Λεβερκούζεν, που επωφελείται από το Klassiker και αυξάνει την απόσταση από τους ανταγωνιστές του τίτλου.

Περίπατος της Αϊντραχτ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League, Αϊντραχτ, πήρε μια εύκολη νίκη με 3-0 κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου και βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν ξεκολλάνε από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Μαρμούς μόλις στο 2’ άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο ίδιος παίκτης στο 21’ να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Νάτσο στο 82’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, ενώ η Ουνιόν βρήκε γκολ στο φινάλε, ωστόσο τελικά δεν μέτρησε.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Φράιμπουργκ, γλίτωσε στο φινάλε την εντός έδρας ήττα από την Γκλάντμπαχ, ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό σε 3-3.

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 7’ άνοιξαν το σκορ με τον Χόλερ, ωστόσο ο Σιεμπατσέου στο 25’ έκανε το 1-1 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν εκεί και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πλεά έγραψε το 2-1. Ο Βάιγκλ στο 39ο λεπτό έκανε το 3-1 και έστειλε την Γκλάντμπαχ στα αποδυτήρια με ισχυρό προβάδισμα.

Η Φράιμπουργκ ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 71ο λεπτό με τον Βάισχαουπτ να μειώνει σε 3-2. Η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα, αφού κέρδισαν πέναλτι στο φινάλε και ο Γκρίφο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-3!

Την ευκαιρία να ανέβει στην 2η θέση, έστω και προσωρινά, έχασε η Λειψία η οποία γνώρισε την ήττα από την Μάιντς με 2-0. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν αρκετά κλειστά και έδειξαν να περιμένουν την στιγμή τους, αφού χτύπησαν δις στο φινάλε, με τον Λι να ανοίγει το σκορ στο 76’ και ο Μπαρέιρο στο 82’ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Η Κολωνία «κόλλησε» στο 1-1 με την Άουγκσμπουργκ και παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μόλις μια νίκη. Ο Μαϊνά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 16’, με τον Τίετς στο 25’ να γράφει το 1-1.

Η 10η αγωνιστική

Ντάρμσταντ-Μπόχουμ 1-2 (43' Νίρνμπεργκερ - 25', 54' Ασάνο)

Ουνιόν-Αϊντραχτ 0-3 (2', 14' Μαρμούς, 82' Φέρι)

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 3-3 (7' Χέλερ, 70' Βάισχαουπτ, 96' πέν. Γκρίφο - 25' Σιεμπατσό, 29' Πλεά, 39' πέν. Βάιγκλ)

Μάιντς - Λειψία 2-0 (76' Λι, 80' Μπαρέιρο)

Κολωνία - Άουγκσμπουργκ 1-1 (16' Μάινα / 25' Τιτς)

Χόφενχαϊμ - Λεβερκούζεν 2-3 (56' Σταχ, 58' Βέχορστ / 9' Βιρτς, 45+1', 70' Γκριμάλντο)

04/11 19:30 Ντόρτμουντ - Μπάγερν

05/11 16:30 Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ

05/11 18:30 Χάιντενχαϊμ - Στουτγκάρδη

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr