Ποδόσφαιρο

"Μπαμ" της Σαχτάρ με Μπαρτσελόνα (1-0), άλμα πρόκρισης η Ντόρτμουντ (2-0 την Νιούκαστλ)! [vids]

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023 - 21:56

Η Μπαρτσελόνα έψαχνε κόντρα στη Σαχτάρ το 4/4 για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση από τον 8ο όμιλο του Champions League, όμως οι Ουκρανοί έκαναν την μεγάλη έκπληξη στο ουδέτερο Αμβούργο και παραμένουν στο κόλπο!

Οι Καταλανοί προέρχονταν από την ήττα αλλά με καλή εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ και από τη νίκη αλλά με κακή εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Τσάβι χρησιμοποίησε τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι από την αρχή του αγώνα και κράτησε τον Ζοάο Κανσέλο στο δεξί άκρο της άμυνας, ύστερα από τον αποτυχημένο πειραματισμό με τον Πορτογάλο ως δεξί εξτρέμ.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, παίζοντας κυρίως από τα μετόπισθεν και ψάχνοντας κενούς χώρους στην πλάτη της Μπαρτσελόνα. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αποκλειστικό προνόμιο των τύποις φιλοξενουμένων (το παιχνίδι διεξήχθη στο Αμβούργο), οι οποίοι όμως δυσκολεύονταν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια, πόσο μάλλον αυτή να έχει και αξιώσεις

Στο 40ό λεπτό, μία γρήγορη ανάπτυξη των Ουκρανών από μαγική μπαλιά 50 μέτρων του Γκιόργκι Σουντάκοφ έδωσε την ευκαιρία στον Γκιόργκι Γκοχολεϊσβίλι να ζυγίσει το πόδι του για σέντρα από δεξιά και τον Ντανίλο Σικάν να γράψει το 1-0 με κεφαλιά.

Το 2ο μέρος άρχισε με τους πρωταθλητές Ισπανίας να έχουν την υπεροχή, αλλά τις μεγάλες στιγμές να είναι και πάλι με το μέρος της Σαχτάρ μέσω αντεπιθέσεων. Ο Τσάβι έκανε τετραπλή αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τους Λαμίν Γιαμάλ, Ζοάο Φέλιξ, Πέδρι και Αλεχάντρο Μπαλντέ να μπαίνουν στο γήπεδο για να βρουν το πολυπόθητο γκολ.

Ο 16χρονος Γιαμάλ ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της Μπαρτσελόνα, όμως σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να ανησυχήσει σε μεγάλα διαστήματα τον Ντμίτρο Ρίζνικ, με συνέπεια το 1-0 να μείνει μέχρι τέλους και μάλιστα τη Σαχτάρ να στέλνει ξανά την μπάλα στα δίχτυα στο τέλος, αλλά το γκολ να μη μετράει λόγω οφσάιντ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Ρίζνικ, Γκοχολεϊσβίλι, Μπόνταρ, Ρακίτσκι, Ματβιένκο, Στεπανένκο (73' Ναζαρίνα), Ζουμπκόφ, Κρίσκιφ, Σουντάκοφ, Νεγουέρτον (90+7' Σβεντ), Σικάν (62' Κέλσι)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Αραούχο, Κρίστενσεν, Αλόνσο (60' Μπαλντέ), Γκιντογάν, Ρομέου (59' Πέδρι), Γκάβι (81' Φερμίν), Ραφίνια (59' Γιαμάλ), Λεβαντόβσκι, Τόρες (59' Φέλιξ).

Δίκαιη νίκη της Ντόρτμουντ

Στο «Signal Iduna Park», η Ντόρτμουντ έδειξε πως έχει πάρει τον... αέρα της Νιούκαστλ και δύο εβδομάδες μετά το μεγάλο διπλό της στο «νησί» (1-0), νίκησε πειστικά και στο «σπίτι» της με 2-0 χάρις στα γκολ των Φούλκρουγκ και Μπραντ παίρνοντας κεφάλι στη μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στους «16». Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς πέρασε στο +1 από την PSG, που κοντράρεται αργότερα με την Μίλαν στο San Siro. Φούλκρουγκ και Μπραντ πέτυχαν τα γκολ της Μπορούσια που κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα για 3ο σερί παιχνίδι.

Ο Φούλκρουγκ άνοιξε το σκορ στο 26’ για τους γηπεδούχους με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έπειτα από ασίστ του Ζάμπιτσερ και στο 79’ ο Μπραντ στην κόντρα ήταν πολύ ψύχραιμος και με σούπερ πλασέ με το αριστερό έγραψε το 2-0. Για την Νιούκαστλ, ευκαιρία είχε ο Ζοέλινγκτον, όμως η κεφαλιά του πέρασε έξω έπειτα από σέντρα του Τίνο Λιβραμέντο. Η Μπορούσια ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο κράτησε άνετα τη νίκη σε βάρος των φιλοξενούμενων που είχαν απουσίες.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ζούλε, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Ρίερσον, Ζάμπιτσερ, Νμέτσα, Ετσκάν, Αντεγέμι (81' Ρόις), Φίλκρουγκ (87' Μουκοκό), Μπραντ

Νιούκαστλ: Πόουπ, Τρίπιερ, Λασέλς, Σερ, Χολ (46' Αλμιρόν), Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Γουίλοκ (80' Μάιλι), Λιβραμέντο, Γουίλσον (46' Γκόρντον), Ζοέλιντον

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr