Ποδόσφαιρο

Η Κοπεγχάγη "εκδικήθηκε" την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3)! [vids]

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023 - 00:07

Τρομερό ματς στο "Πάρκεν", όπου η πρωταθλήτρια Δανίας βρέθηκε πίσω με 0-2 αλλά στο τέλος λύγισε τους "κόκκινους διάβολους" και έβαλε φωτιά στον 1ο όμιλο του Champions League! Στο άλλο ματς του γκρουπ η Μπάγερν ζορίστηκε αρκετά για να επικρατήσει με 2-1 της Γαλατασαράι, με τους Βαυαρούς να σφραγίζουν την πρόκριση για τους "16".

Η Κοπεγχάγη

Σε ένα ματς θρίλερ η Κοπεγχάγη νίκησε με ανατροπή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-3 και έπιασε τη Γαλατά στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμός. Ουραγοί του 1ου Ομίλου οι Κόκκινοι Διάβολοι!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ματς αφού με τη συμπλήρωση τριών λεπτών πήρε κεφάλι στο σκορ, με τον Ράσμους Χόιλουντ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Μακτόμινεϊ (0-1).

Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στην ομάδα του Ερικ τεν Χαχ που ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο στο χορτάρι και στο 28' επιβραβεύτηκε και με δεύτερο γκολ, με τον Γκράμπαρα να σταματάει σε τετ α τετ τον Γκαρνάτσο αλλά τον Χόιλουντ να ακολουθεί τη φάση ως τρέιλερ και να γράφει το 0-2 με το πέμπτο γκολ του στο φετινό Champions League.

Ωστόσο, μία φάση ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω και να αλλάξει τα δεδομένα. Αυτή ήταν η αποβολή του Ράσφορντ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 40ο λεπτό για πάτημα στον Γέλερτ (ο διαιτητής δεν είχε δει την παράβαση όμως το VAR τον κάλεσε να δει την επίμαχη φάση στο μόνιτορ) με τους Δανούς να ανεβάζουν στροφές και να φτάνουν στην ισοφάριση πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο 45ο λεπτό ο Ελιουνούσι νίκησε τον Ονανά με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής (1-2) αξιοποιώντας ωραίο γύρισμα της μπάλας από τον Γκονσάλβες ενώ στις καθυστερήσεις το χέρι του Μαγκουάιρ στη μεγάλη περιοχή έδωσε την ευκαιρία στον Γκονσάλβες από την άσπρη βούλα να γράψει το 2-2 (45+9').

Ιδρωσε αλλά τα κατάφερε η Μπάγερν

Στο Μόναχο, η Μπάγερν οι Βαυαροί μπήκαν καλύτερα στο ματς και μέχρι το ημίωρο έφτιαξαν αλλά και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Είτε πέφτοντας πάνω στον Μουσλέρα, όπως ο Κέιν στο 5’, ή ο Σανέ στο 14’ και στο 30’, είτε με τους Κομάν και Μουσιάλα να αστοχούν, στο 22ο και στο 28ο λεπτό, αντίστοιχα.

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά και στην επανάληψη, με τον Κέιν να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μουσλέρα, μετά από σέντρα του Κομάν και την κεφαλιά-πάσα του Γκορέτσκα (53') Εννιά λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Γαλατάσαραϊ να καταγράψει μια πολύ καλή στιγμή, με τον Τορέιρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, αλλά το τέρμα να ακυρώνεται ορθώς με τη χρήση VAR για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Κάτι ανάλογο πήγε να συμβεί και στο 80’, όταν ο Κέιν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μουσλέρα, από εκτέλεση φάουλ του Κίμιχ, αλλά το 1-0 ακυρώθηκε αρχικά. Ωστόσο, μετά από εξέταση μέσω VAR, το γκολ του Άγγλου σέντερ φορ μέτρησε κανονικά! Μάλιστα, ο Κέιν σκόραρε εκ νέου στο 86', μετά από ασίστ του Τελ, φτάνοντας τα τέσσερα τέρματα στο φετινό Champions League και κάνοντας το 2-0. Για να έρθει η μείωση από πλευράς Τούρκων, από μπαλιά του Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο Μπακαμπού σκόραρε με διαγώνιο σουτ (2-1).

Στα νοκ-άουτ του Champions League θα αγωνίζεται για ακόμη μια χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε 3-0 της Μπράγκα και έκανε το 4/4 στον όμιλό της, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης από τώρα. Πλουραλισμός στην επίθεση και τρεις διαφορετικοί σκόρερ για τους Μαδριλένους, οι οποίοι μετά την γκέλα με τη Βαγιεκάνο στο πρωτάθλημα κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα με εμφατικό τρόπο.

Ποιοι προκρίθηκαν ήδη στους "16"

Η Ρεάλ Μαδρίτης ακολούθησε Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία στα νοκ άουτ του Champions League, ύστερα από τη νίκη της επί της Μπράγκα. Μαζί με την "βασίλισσα" προκρίθηκαν και δύο ομάδες από τον 4ο όμιλο. Οι νίκες των Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ίντερ την Τετάρτη έστειλε αμφότερες στη φάση των 16 του θεσμού, αφήνοντας Μπενφίκα και Σάλτσμπουργκ να παλεύουν για το Europa League. Οσο για την Μπάγερν, τα... χρειάστηκε κόντρα στη Γαλατάσαραϊ στον 1ο όμιλο, όμως με το 4/4 προκρίθηκε κι αυτή στα νοκ άουτ.

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου-Γαλατασαράι 2-1 (80΄, 86΄ Κέιν - 90΄+3 Μπακαμπού)

Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3 (45΄ Ελιουνούσι, 45΄+9 πεν. Γκονσάλβες, 83΄ Λεράγκερ, 88΄ Μπάρτζι - 2΄, 28΄ Χόιλουντ, 69΄ πεν. Φερνάντες)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αρσεναλ-Σεβίλλη 2-0 (29΄ Τροσάρ, 64΄ Σάκα)

Αϊντχόφεν-Λανς 1-0 (12΄ Ντε Γιονγκ)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι-Ουνιόν Βερολίνου 1-1 (39΄ Πολιτάνο - 52΄ Φοφανά)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπράγκα 3-0 (27΄ Ντίαθ, 58΄ Βινίσιους, 61΄ Ροντρίγο)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σοσιεδάδ-Μπενφίκα 3-1 (6΄ Μερίνο, 11΄ Ογιαρθάμπαλ, 21΄ Μπαρενετσέα - 50΄ Ράφα Σίλβα)

Σάλτσμπουργκ-Ίντερ 0-1(86΄ πεν. Μαρτίνες)

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σέλτικ 6-0 (6΄, 60΄ Γκριεζμάν, 45΄+2΄, 76΄ Μοράτα, 66΄ Λίνο, 85΄ Σαούλ)

Λάτσιο-Φέγενορντ 1-0 (45΄+1΄ Ιμόμπιλε)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντόρτμουντ-Νιούκαστλ 2-0 (26΄ Φούλκρουγκ, 79΄ Μπραντ)

Μίλαν-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1 (12΄ Λεάο, 50΄ Ζιρού - 9΄ Σκρίνιαρ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι-Γιουνγκ Μπόις 3-0 (23΄ πέν., 52΄ Χάαλαντ, 45΄+1΄ Φόντεν)

Ερυθρός Αστέρας-Λειψία 1-2 (82΄ Κανγκά - 8΄ Σίμονς, 77΄ Οπεντά)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπαρτσελόνα 1-0 (40΄ Σίκαν)

Πόρτο-Αντβέρπ 2-0 (32΄ πέν. Εβανίλσον, 90΄+1΄ Πέπε)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr