Ποδόσφαιρο

Bήμα πρόκρισης για τον ΟΦΗ, Iσοπαλία στη Λάρισα

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023 - 19:30

Oι Κρητικοί επικράτησαν 3-1 της ομάδας των Βορείων Προαστίων σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και βρίσκονται μια ανάσα μακριά από την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Από την άλλη, Ατρόμητος και Λάρισα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. 

Bήμα πρόκρισης για τον ΟΦΗ, Iσοπαλία στη Λάρισα

ΟΦΗ - Κηφισιά 3-1

Τι κι αν τόσο ο ΟΦΗ, όσο και η Κηφισιά παρατάχθηκαν στον πρώτο αγώνα τους για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με υπηρεσιακούς προπονητές στους πάγκους τους μετά τις απολύσεις των Βάλντας Νταμπράουσκας και Γιάννη Αναστασίου;

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Αμπάντα, ο Τοράλ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Κηφισιά «απάντησε» άμεσα, όταν από εκτέλεση φάουλ από τον Ματέους Σάντος, ο Αντερέγκεν κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, και ισοφάρισε με προβολή σε 1-1.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι πολύ πιο επιθετικός και βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Τοράλ στο 25΄, ο οποίος έκανε πολύ ωραίο κοντρόλ και πλασέ με το αριστερό, έπειτα από νέα ασίστ του Αμπάντα.

Στο 49’ ο Οζέγκοβιτς κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, όμως δεν μπόρεσε να ευστοχήσει, για να έρθει το τρίτο γκολ των Κρητικών στο 75’. Ο Λάρσον κουβάλησε ωραία την μπάλα, «σέρβιρε» στον Λουίζ Φελίπε, ο οποίος πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον Κρίστινσον κατά την έξοδό του για το 3-1.

Στο 85’ ο Βούρος έκανε χέρι σε σουτ του Πρίτσα. Ο Τετέι ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Μπάουμαν να αποκρούει και στη συνέχεια να κάνει και δεύτερη επέμβαση πάνω στον επιθετικό της Κηφισιάς, πριν διώξει η άμυνα των Κρητικών σε κόρνερ.

AEΛ - Ατρόμητος 1-1

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν τρεις καλές ευκαιρίες: στο 4΄ με απευθείας φάουλ του Παπαγεωργίου που πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 38΄ με άστοχη κεφαλιά του Πλέγα από πολύ καλή θέση και στις καθυστερήσεις με σουτ του Καλουτσικίδη που απέκρουσε σε κόρνερ ο Μαρκετζιάνι. Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος είχε μία -αλλά κλασική- φάση, όμως ο Σουλούκος έσωσε την εστία του στην κοντινή προβολή του Βαλένσια στο 15΄. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου, πάντως, σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Πομόνη, που αποχώρησε με φορείο.

Ο Μαρκετζιάνι χρειάστηκε να επέμβει ξανά στο 64΄, για να διώξει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Πεντρόσο έξω από την περιοχή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Ηλιάδη από τη μικρή περιοχή έφυγε άουτ. Παρότι ο Σάσα Ιλιτς επιστράτευσε βασικούς ποδοσφαιριστές (Ρομπάιγ, Καμαρά, Βέργος) και η ΑΕΛ «έχασε» τους Κώστα Παπαγεωργίου και Μαϊδανό (αντικαταστάθηκαν λόγω ενοχλήσεων), οι «βυσσινί» πέτυχαν το γκολ που δικαιούνταν στο 80΄. Χρειάστηκε βέβαια το λάθος του Μαρκετζιάνι, που έκανε κακό κοντρόλ μετά από γύρισμα του Ιμερέκοφ και έδωσε την ευκαιρία στον Ογκμποε να κλέψει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος, όμως, κατάφερε να ισοφαρίσει κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, όταν, μετά από σέντρα και απομάκρυνση της άμυνας, ο Γιουμπιτάνα έπιασε από τη γωνία της περιοχής ένα εξαιρετικό βολέ και έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» του Σουλούκου, διατηρώντας το αήττητο του Σάσα Ιλιτς στον πάγκο των «κυανόλευκων».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr