Ποδόσφαιρο

Πέρασε στον τελικό η Μπαρτσελόνα, 2-0 την Οσασούνα

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 - 23:44

Η ομάδα του Τσάβι έκανε το καθήκον της απέναντι στην Οσασούνα, της οποίας επικράτησε με 2-0 στο Ριάντ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του ισπανικού SuperCopa, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέρασε στον τελικό η Μπαρτσελόνα, 2-0 την Οσασούνα

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιτελικού του SuperCopa, η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά με στόχο να βρει ένα τέρμα από πολύ νωρίς. Στο 8′ πραγματοποιήθηκε η πρώτη απειλή από τους “μπλαουγκράνα” αλλά το σουτ του Τόρες πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο 13′, η ομάδα του Τσάβι είχε νέα στιγμή, με τον Λεβαντόφσκι αλλά το σουτ σταμάτησε πάνω στον Ερέρα που πραγματοποίησε μια εξαιρετική απόκρουση. Η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, στο 38′ η Οσασούνα δημιούργησε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο ματς αλλά η προσπάθεια του Μπούντιμιρ, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πένια. Έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, όπως και στο πρώτο. Η πίεση απέδωσε καρπούς για τους “μπλαουγκράνα“, που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα στο 59′. Συγκεκριμένα, ο Λεβαντόφσκι “πάτησε” στην μεγάλη περιοχή και με ένα άπιαστο σουτ έκανε το 1-0. Στην συνέχεια, οι Καταλανοί έκανα συντήρηση των δυνάμεων, ενώ είχαν την κατοχή. Στο 68′ ο Ζοάο Φέλιξ λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, αλλά ο Ερέρα δήλωσε “ξανά” παρών. Στο 78′, η ομάδα από την Παμπλόνα βγήκε από το καβούκι της και έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η προσπάθεια του Μπούντιμιρ δεν βρήκε στόχο. Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, η Μπαρτσελόνα διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα της, ενώ βρήκε και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις, με το νεαρό Γιαμάλ να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Μπαρτσελόνα: Πένια (78′ Μοχίκα), Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ, Γκιντογάν, Ραφίνια (42′ Γιαμάλ), Λεβαντόβσκι, Τόρες

Οσασούνα: Ερέρα, Κατένα, Ντ. Γκαρθία, Κρουθ (85′ Μπάρχα), Αρέσο, Μουνιόθ (70′ Μονκαγιόλα), Ορόθ, Πένια, Αρνάιθ (69′ Γκαρθία), Μπούντιμιρ, Γκόμεθ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr