Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδος: Προβάδισμα πρόκρισης στο 90+4 για τον Παναιτωλικό [vid]

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 19:48

Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 2-1 του ΟΦΗ στην Κρήτη, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδος και έχουν το πάνω χέρι ενόψει του αγώνα ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδό τους. 

Κύπελλο Ελλάδος: Προβάδισμα πρόκρισης στο 90+4 για τον Παναιτωλικό [vid]

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.91 3.45 3.85 1.74 2 1.25 3.65 1.84 1.85 1.23 1.28 1.82

Ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ με το τέρμα του Καρέλη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του. Πλέον, η πρόκριση θα κριθεί στο Αγρίνιο και τον αγώνα ρεβάνς ανάμεσα στις δύο ομάδες στις 31/1.

Τα πρώτα 10 λεπτά κύλησαν χωρίς σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Στο 19′ όμως ο Παναιτωλικός βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ντουάρτε κουβάλησε την μπάλα στα δεξιά, μοίρασε στον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος σούταρε με το αριστερό και νίκησε τον Σωτηρίου για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Οι Αγρινιώτες συνέχισαν δυνατά και απείλησαν με ωραία συνεργασία στο 34′. Ο Μαυρίας έδωσε στον Ντουάρτε, εκείνος έκανε το ψαλιδάκι, με την μπάλα να φτάνει στον Ζοάο Πέδρο, ο Πορτογάλος όμως δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός, με τον Σωτηρίου να αποκρούει με τα χέρια. Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ ήρθε στο 37′, με τον Ντίκο να μπαίνει στην περιοχή και να γυρίζει στον Μπάκιτς που έκανε το σουτ με τον Στεργιάκη να διώχνει αρχικά και τον Τσιγγάρα να δίνει τέλος στη φάση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τον ΟΦΗ. Ο Μοσκέρα από αριστερά μοίρασε στον Τοράρινσον, έκανε το γύρισμα, με τον Μπάκιτς στο πρώτο δοκάρι να νικάει τον Στεργιάκη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 47′. Στο 64′ ο Παναιτωλικός έχασε διπλή ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, με τον ΟΦΗ να μην πληρώνει το λάθος του Σωτηρίου, που έδιωξε άσχημα και βρήκε τον Ζοάο Πέδρο, ενώ στο ίδιο λεπτό το σουτ του Φρεντ κατέληξε για λίγο άουτ. Σε μια εντυπωσιακή κόντρα των παικτών του Παναιτωλικού στο 90+4, ο Ντουάρτε πάσαρε στον Καρέλη, αυτός με φοβερό κόψιμο άδειασε τον Μπρεσάν και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-2 στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Σωτηρίου, Βούρος (59′ Λάρσον), Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Μεγιάδο (46′ Γκλάζερ), Γκαγέγκος, Αποστολάκης (46′ Τοράλ), Μπάκιτς, Μοσκέρα (72′ Μπάκου), Ντίκο (46′ Φελίπε).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Λιάβας, Μαλής, Στάιτς, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε, Τσιγγάρας (70′ Μπακάκης), Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης (70′ Τορεχόν), Ντίας (70′ Σενγκέλια), Ζοάο Πέδρο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr