Ποδόσφαιρο

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 3-1: Φωτιά στη κορυφή, τρίβει τα χέρια της η Σίτι!

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024 - 20:34

Η Άρσεναλ επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ στο Λονδίνο και βρέθηκε στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, βάζοντας παράλληλα γερά στο κόλπο τη Μάντσεστερ Σίτι.

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 3-1: Φωτιά στη κορυφή, τρίβει τα χέρια της η Σίτι!

Σπουδαία εμφάνιση από τους κανονιέρηδες, η οποίοι ισοπέδωσαν τη Λίβερπουλ, σε μία πολύ ανώτερη εμφάνιση.

Η ομάδα του Αρτέτα μπήκε στο γήπεδο σήμερα με ένα μεγάλο "πρέπει" μέσα της και τα κατάφερε. Όφειλε να κερδίσει για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου και να μην αφήσει τους ρεντς να ξεφύγουν στη βαθμολογία. Έδειξε από την αρχή πως είναι αυτή που θέλει περισσότερο το παιχνίδι.

Η αρχή έγινε μόλις στο 14', όταν ο Σάκα άνοιξε το σκορ για τους κανονιέρηδες. Έκτοτε αυτοί ήταν που έλεγχαν το ματς και απειλούσαν περισσότερο όταν μπορούσαν. Η Λίβερπουλ έδειχνε πως δεν έχει απάντηση και η εικόνα της δεν προμήνυε κάτι καλό. Όμως έφερε το παιχνίδι στα ίσια από το πουθενά με ένα γκολ από τα πόδια της Άρσεναλ. Ο Γκάμπριελ βρήκε λάθος δίχτυα και ισοφάρισε για την ομάδα του λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45+3').

Η Άρσεναλ ανέβασε και πάλι στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή ήταν που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου. Αρχής γενομένης από το γκολ του Μαρτινέλι στο 67' και το δώρο της άμυνας της Λίβερπουλ. Στη συνέχεια ήρθε ακόμα ένα δώρο από την ομάδα του Κλοπ. Στο 88' αποβλήθηκε ο Κονατέ με 2η κίτρινη κάρτα και κάπως έτσι δυσκόλεψε πολύ το έργο της Λίβερπουλ. Ο επίλογος γράφτηκε στις καθυστερήσεις, αφού ο Τροσάρντ ατομική ενέργεια έγραψε το τελικό 3-1 στο 90+2'. Και σε αυτό το γκολ φέρει ευθύνη ο Άλισον.

Η Άρσεναλ έβαλε όχι μόνο τους 3 βαθμούς στο σακούλι της, αλλά και φωτιά στη κορυφή της βαθμολογίας. Από αυτό το αποτέλεσμα τρίβει και τα χέρια της η Σίτι φυσικά, η οποία έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Αν κερδίσει και στα δύο, όπου αντίπαλός της είναι η Μπρέντφορντ (το ένα είναι εξ αναβολής από τα Χριστούγεννα), τότε θα πατήσει αυτή κορυφή με έναν βαθμό διαφορά μάλιστα!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr