Ποδόσφαιρο

Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-1: Mε ασίστ Τσιμίκα το τρόπαιο στους Ρεντς! [vid]

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 - 19:59

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το League Cup σε έναν συναρπαστικό τελικό απέναντι στην Τσέλσι. 

Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-1: Mε ασίστ Τσιμίκα το τρόπαιο στους Ρεντς! [vid]

Τσιμίκας και Βαν Ντάικ υπέγραψαν τη 10η κατάκτηση του θεσμού για τη Λίβερπουλ σε ένα μοναδικό τελικό που είχε μόλις ένα γκολ.

Λίβερπουλ και Τσέλσι μας προσέφεραν έναν εξαιρετικό τελικό που τα είχε όλα. Φάσεις, ακυρωθέν γκολ, δοκάρια και παράταση. Εν τέλει ο τελικός κρίθηκε λίγο πριν το φινάλε της λήξης της παράτασης.

Ο Κώστας Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ στο 118ο λεπτό και ο Βαν Ντάικ έπιασε τη κεφαλιά για να γράψει το τελικό 0-1 και να χαρίσει το τρόπαιο στην ομάδα του. Η Τσέλσι έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να κερδίσει το ματς λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, αλλά έπεσε πάνω στον μοναδικό Κέλεχερ.

Ο Βαν Ντάικ είχε βρει δίχτυα ξανά στη κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον Έντο. Και η Τσέλσι είχε ακυρωθέν γκολ στο πρώτο ημίχρονο του Στέρλινγκ.

Οι κόκκινοι έφτασαν τις 10 κατακτήσεις και είναι η κορυφαία ομάδα του θεσμού, ενώ η Τσέλσι έμεινε στις 5. Επίσης είναι ο τρίτος τελικός στη σειρά που χάνουν οι μπλε από την ομάδα του Κλοπ.

ΤΣΕΛΣΙ: Πέτροβιτς, Γκουστό, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ (113' Τσάλομπα), Καϊσέδο, Φερνάντες, Πάλμερ, Γκάλαχερ (96' Μαντουέκε), Στέρλινγκ (67' Ενκουνκού), Τζάκσον (90' Μούντρικ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (72' Κλαρκ), Κονατέ (106' Κουάνσα), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87' Τσιμίκας), Μακ Άλιστερ (87' Μακόνελ), Έντο, Χράφενμπερχ (28' Γκόμεζ), Έλιοτ, Χάκπο (87' Ντανς), Ντίας

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr