Ποδόσφαιρο

Εμφατική πρόκριση για την Σίτι με πέντε γκολ του Χάαλαντ

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 - 00:03

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας οι "πολίτες", που πέρασαν εύκολα από την έδρα της Λούτον, της οποίας επικράτησαν με 6-2, κάνοντας επίδειξη δύναμης, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να πετυχαίνει πέντε γκολ και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να του βγάζει τέσσερις ασίστ.

Εμφατική πρόκριση για την Σίτι με πέντε γκολ του Χάαλαντ

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
11 7.25 1.2 3.05 1.34 1.82 1.91 1.68 2.05 4 1.09 1.04

Ο Ντε Μπρόινε "κερνούσε", ο Χάαλαντ "έπινε" και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκλεισε θέση για τη φάση των "8" του FA Cup, πετώντας εκτός συνέχειας τη Λούτον, δείχνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας και τους νεοφώτιστους στα σαλόνια της Premier League.

Τρία λεπτά χρειάστηκε ο Χάαλαντ για να συνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα και να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης για την Σίτι. Ο Νούνιες έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Ντε Μπρόινε έκανε το γύρισμα και ο Νορβηγός φορ με σουτ έκανε το 0-1. Ο Χάαλαντ πέτυχε και το 0-2 στο 18’, ευστοχώντας σε τετ-α-τετ, έπειτα από φανταστική κίνηση του Ντε Μπρόινε. Οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά στο 40’ για το 0-3, με τον Βέλγο να πασάρει κάθετα και τον Νορβηγό να σκάβει την μπάλα.

Η Λούτον μείωσε το σκορ στο 45'. Κλαρκ και Μπάρκλεϊ έκαναν το ένα-δύο εκτός περιοχής, ο πρώτος έπιασε μαγικό πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι μείωσαν ακόμη περισσότερο. Λάθος του Ορτέγκα, ο Μπάρκλει έκλεψε, ο Άγγλος χαφ έβγαλε φανταστική μπαλιά και ο Κλαρκ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-3 στο 52’.

Άμεσα όμως η Σίτι επανέφερε τη διαφορά στα δύο γκολ. Ο Γουόκερ έβγαλε εξαιρετική μακρινή μπαλιά, ο Ντε Μπρόινε έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε την μπάλα και ο Χάαλαντ από κοντά πέτυχε το 2-4 στο 55’. Ο Νορβηγός ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 58’, καθώς σούταρε μέσα από την περιοχή και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κρουλ για το 2-5. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 72ο λεπτό ο Κόβατσιτς με δυνατό σουτ.

ΛΟΥΤΟΝ: Κρουλ, Μενγκί, Μπερκ, Μπελ (39' Τζόνσον), Ογκμπένε (62' Χασιόκα), Κλαρκ (62' Μπανζού), Μπάρκλεϊ, Ντάουτι, Μόρις, Τσονγκ, Γούντροου (56' Τάουνσεντ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς (77' Μπομπ), Ακάντζι, Άκε (78' Γκόμεθ), Κόβατσιτς, Μπερνάρντο Σίλβα (78' Λιούις), Νούνιες Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (38' Ντοκού), Χάλαντ (77' Άλβαρες).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr