Ποδόσφαιρο

Ελλαδάρα έτοιμη για Euro, 5-0 το Καζακστάν

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - 23:39

Πάρτι πρόκρισης στην "ΟPAP Arena" από 30.000 Έλληνες, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, διέλυσε με πεντάρα τους Καζάκους και πλέον πηγαίνει στην Τιφλίδα για να πάρει την πρόκριση στο Euro 2024.

Ελλαδάρα έτοιμη για Euro, 5-0 το Καζακστάν

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.32 4.85 10 1.68 2.1 1.23 3.85 2.47 1.48 1.04 1.17 3.2

Ο ημιτελικός των πλέι οφ του Euro 2024 ήταν ένας μονόλογος της Εθνικής μας ομάδας, που έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Καζακστάν και με μία εμφάνιση από τα παλιά, επικράτησε με 5-0 στην κατάμεστη "OPAP Arena" της Νέας Φιλαδέλφειας. Πλέον, το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ απέχει ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης και την ερχόμενη Τρίτη (26/3), θα ξεκαθαρίσει αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Γεωργία σε νοκ-άουτ παιχνίδι, ο νικητής του οποίου θα περάσει στα τελικά του Euro 2024.

Mόλις στο 9' ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ από τα έντεκα βήματα, καθώς καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Πέλκα από τον Καϊροφ, όταν ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ που έκανε και απέκρουσε ο πορτιέρε Σάτσκι. Ο αρχηγός έκανε το 1-0 και έδειξε τον δρόμο της νίκης. Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από λάθος πάσα των Καζακών, οι παίκτες της Εθνικής άλλαξαν την μπάλα εξαιρετικά. Ο Μάνταλος βρήκε τον Μασούρα στα δεξιά, εκείνος γέμισε στην περιοχή και ο Πέλκας πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-0. Ο ρυθμός έπεσε λίγο στη συνέχεια, αλλά η Εθνική φρόντισε να πετύχει άλλα δύο γκολ μέχρι την ανάπαυλα. Ο Μασούρας με εντυπωσιακή πάσα βρήκε τον Ιωαννίδη, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σάτσκι για το 3-0 στο 37’. Στο 40’ ήρθε και το τέταρτο γκολ με τον Κουρμπέλη, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Τσιμίκα. Έτσι, η δουλειά έγινε από νωρίς και στο 85’ διαμορφώθηκε απλώς το τελικό 5-0. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ, δύο παίκτες του Καζακστάν πήδηξαν μαζί, πήραν την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το αυτογκόλ χρεώθηκε στον Ταπάλοφ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67' Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46' Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74' Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64' Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (64' Κωνσταντέλιας).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκι, Καΐροφ (45' Τοπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68' Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46' Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46' Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77' Αϊμπέτοφ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr