Ποδόσφαιρο

Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας η Σίτι, 1-0 την Τσέλσι [vid]

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 22:11

Έτοιμη να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της στο FA Cup είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα λύγισε τους Λονδρέζους στο "Γουέμπλεϊ" και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας η Σίτι, 1-0 την Τσέλσι [vid]

Έβγαλε αντίδραση η Μάντσεστερ Σίτι, στρέφοντας το βλέμμα της στους εγχώριους τίτλους. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, ετοιμάζεται να το βάλει στην τροπαιοθήκη της για 8η φορά στην ιστορία της, πανηγυρίζοντας την πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης για 13η φορά.

Η Τσέλσι είχε τις ευκαιρίες της, αλλά γνώρισε τον 6ο αποκλεισμό από τη Σίτι στις τελευταίες οκτώ μεταξύ τους μάχες στο FA Cup, συμπεριλαμβανομένης και της περυσινής στον 3ο γύρο της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν κατάφερε να ντουμπλάρει τις επιτυχίες της απέναντι στους “Πολίτες” σε ημιτελική σειρά, μετά την επιτυχία της την τελευταία φορά που ήρθε αντιμέτωπη μαζί της στον θεσμό, τη σεζόν 2020-21.

Το γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα στο 84′ έμελλε να στείλει τη Σίτι στον τελικό και να “γλυκάνει” κατά κάποιο τρόπο την πίκρα του αποκλεισμού στο Champions League. Χάρη σε αυτό, οι “πολίτες” έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση του νταμπλ στην Αγγλία, μιας και προπορεύονται στην Premier League έναντι των Άρσεναλ και Λίβερπουλ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς (46' Ντίας), Ακάντζι, Άκε, Σίλβα, Ρόδρι, Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (65' Ντόκου), Άλβαρες (88' Μπομπ)

ΤΣΕΛΣΙ: Πέτροβιτς, Γκουστό (79' Ντισασί), Τσάλομπα, Σίλβα, Κουκουρέγια (88' Τσίλγουελ), Καϊσέδο, Φερνάντες (88' Στέρλινγκ), Γκάλαχερ, Πάλμερ, Μαντουέκε (79' Μούντρικ), Τζάκσον

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr