Ποδόσφαιρο

Στον τελικό η Γιουβέντους, παρά την ήττα με 2-1 από την Λάτσιο

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 - 00:16

Οι "Λατσιάλι" έφθασαν στο σημείο να ισοφαρίσουν το συνολικό σκορ της ημιτελικής σειράς του Κυπέλλου Ιταλίας, ωστόσο ο Μίλικ νίκησε τον Μανδά στο 83ο λεπτό και έστειλε την "Γηραιά Κυρία" στον τελικό της διοργάνωσης.

Στον τελικό η Γιουβέντους, παρά την ήττα με 2-1 από την Λάτσιο

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.72 3.05 2.67 1.51 2.42 1.17 4.5 2.05 1.68 1.44 1.35 1.42

Μπορεί η Γιουβέντους να ηττήθηκε στο "Ολίμπικο" από την Λάτσιο, ωστόσο έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό του Coppa Italia για 22η φορά στην ιστορία της και θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι σε μία εκ των Φιορεντίνα και Αταλάντα. Οι "μπιανκονέρι" εκμεταλλεύτηκαν τη νίκη τους με 2-0 στο Τορίνο στον πρώτο αγώνα, αν και αγχώθηκαν στη ρεβάνς από τα γκολ του Καστεγιάνος. Με "χρυσό" σκορέρ τον Αρκάντιους Μίλικ στο 83', η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι νίκησε τον Χρήστο Μανδά και γυρίζει από των "αιώνια πόλη" με το εισιτήριο του τελικού στις αποσκευές της, ελπίζοντας πως θα σώσει την χρονιά με την κατάκτηση ενός τροπαίου.

Μόλις στο 12ο λεπτό η Λάτσιο πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Λουίς Αλμπέρτο εκτέλεσε κόρνερ και ο Καστεγιάνος νίκησε κατά κράτος τον Σάντρο στην εναέρια μονομαχία τους, για να πάρει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να εκτελέσει τον Περίν. Το ματς πήρε… φωτιά στο 49', όταν οι πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ συνεργάστηκαν υποδειγματικά και πάλι, με τον δημιουργό Αλμπέρτο να βγάζει κάθετη πάσα στον Καστεγιάνος και τον Αργεντινό φορ να εκτελεί τον Περίν για το 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ωστόσο, στο 83ο λεπτό τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Γουεά έκανε το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής και τον Μίλικ να ακολουθεί ως τρέιλερ τη μπάλα, για να την βρει μέσα από τη μικρή περιοχή και να μειώσει σε 2-1, με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

ΛΑΤΣΙΟ: Μανδάς, Καζάλε, Ρομανιόλι, Χίλα (46' Πάτρικ), Χισάι, Κατάλντι (81' Ροβέλα), Γκεντουζί (85' Πέδρο), Μάρουσιτς, Άντερσον (61' Βεσίνο), Αλμπέρτο, Καστεγιάνος (81' Ιμόμπιλε)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περίν, Ντανίλο, Μπρέμερ, Σάντρο, Καμπιάζο (70' Γουεά), Μακένι (81' Γιλντίζ), Ραμπιό, Λοκατέλι, Κόστιτς, Βλάχοβιτς (82' Μίλικ), Κιέζα (90+2' Αλκαράς)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr