Ποδόσφαιρο

Στον τελικό του Conference League o Ολυμπιακός, 2-0 την Άστον Βίλα!!! [vids]

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024 - 23:59

Οι Πειραιώτες κέρδισαν για δεύτερη φορά την αγγλική ομάδα και έγραψαν την πιο χρυσή σελίδα της 99χρονης ιστορίας τους, καθώς με το 2-0 στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», προκρίθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στον τελικό του Conference League o Ολυμπιακός, 2-0 την Άστον Βίλα!!! [vids]

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα έχει ομάδα σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA μόλις για δεύτερη φορά στα χρονικά και πρώτη έπειτα από 53 χρόνια και την συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και συνολικό σκορ 6-2, πέταξαν έξω την Άστον Βίλα και πέρασαν στον τελικό του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ελληνική ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 10ο λεπτό. Ο Ποντένσε σε αντεπίθεση πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά. Είδε την κίνηση του Κίνι εξωτερικά, τον τροφοδότησε, εκείνος γύρισε στον Ελ Κααμπί προς το δεύτερο δοκάρι, που με το δεξί πλάσαρε με τη μία για το 1-0. Στη συνέχεια, η Άστον Βίλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν έβρισκε χώρους για να γίνει απειλητική. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις και στο 37’ είχε μία καλή στιγμή. Ο Ποντένσε από τα αριστερά έδωσε στον Φορτούνη έξω από την περιοχή. Εκείνος σούταρε, αλλά έπεσε ο Μαρτίνες στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Το ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη επέμβαση από τον Τζολάκη. Ο Μπέιλι βρήκε χώρο έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, όμως έδιωξε με το αριστερό χέρι ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία καλή στιγμή για την Βίλα. Ο Γουότκινς πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ στο 50’. Στο επόμενο λεπτό, ο Φορτούνης δοκίμασε το μακρινό, όμως ο Μαρτίνες έπεσε στη γωνία και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Ντουράν έκανε το σουτ από τα αριστερά στην περιοχή, ο Τζολάκης απέκρουσε σε πρώτο χρόνο και η άμυνα έδιωξε σε κόρνερ. Όλα τελείωσαν στο 78’, όταν ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μετά από γέμισμα του Τζολάκη, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Μαρτίνες, βρήκε δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ από τον βοηθό, όμως το VAR είχε διαφορετική άποψη και το «Καραϊσκάκη» πήρε φωτιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77' Αποστολόπουλος), Έσε, Ιμπόρα (73' Όρτα), Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (64' Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας (86' Κέσλερ-Χέιντεν), Κάρλος (65' Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντιν (86' Μάνροου), Κόνσα, Μακγκίν, Μπέιλι (86' Κέλιμαν), Λουίζ, Ντιαμπί (58' Ντουράν), Γουότκινς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.