Ποδόσφαιρο

Α’ Πορτογαλίας: Δυνατά combo σε Γκιμαράες και Εστορίλ

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 - 19:44

Έχουν ενδιαφέρον τα γκολ σε δύο ματς στην Πορτογαλία και δη στο Γκιμαράες – Μπράγκα και στο Εστορίλ - Σπόρτινγκ

Α’ Πορτογαλίας: Δυνατά combo σε Γκιμαράες και Εστορίλ

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ – ΡΙΟ ΑΒΕ

Η Πορτιμονένσε πλήρωσε τις πολλές αμυντικές αδυναμίες και έχασε εύκολα από την πρωταθλήτρια, πλέον, Σπόρτινγκ με 3-0. Βρέθηκε να χάνει νωρίς και όλα έγιναν πιο εύκολα για την γηπεδούχο. «Με 89 γκολ παθητικό, είναι δύσκολο να σωθούμε, αλλά θα παλέψουμε ακόμη και αν το κάνουμε στα μπαράζ», δήλωσε ο τεχνικός, Πάουλο Σέρτζιο. Δεν έχει κρατήσει το μηδέν από τις 3/3. Εκτός λόγω τιμωρίας ο Φορμίγκα (Α). Στο όριο καρτών οι αμυντικοί Πεδράο, Ρέλβας, Κόστα και ο χαφ Ντένερ.

Η Ρίο Άβε σφράγισε την παραμονή με τη νίκη της επί της Γκιμαράες. Δίκαιο το προβάδισμα της στο ημίχρονο με υπέροχο γκολ του Ζόκα. Έπαιξε με υπομονή στο β' και μετά το 2ο γκολ του 56' διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά της. Δεν «πάγωσε» στη μείωση του σκορ. Αήττητο σερί 10 αγώνων με 2-8-0 έχοντας σε αυτό το διάστημα «6 στα 10» g/g. Τιμωρημένος ο Τανλόγκο (Μ), εκτός και ο Σα (Α).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από πλευράς κινήτρου η Πορτιμόνενσε είναι αυτή που «καίγεται» για τη νίκη. Και αυτό μας δίνει ένα επιπλέον point για να κοιτάξουμε προς τον 1 που βρίσκουμε σε απόδοση 2.17 στο pamestoixima.gr

ΒΙΖΕΛΑ – ΕΣΤΡΕΛΑ

Έπεσε και μαθηματικά η Βιζέλα μετά την ήττα της με 1-0 από την Μορεϊρένσε. Ήταν αρκετά καλή, είχε 2-3 φάσεις με τον Εσέντε να σκοράρει και να σώσει τον βαθμό. Σε ακόμη ένα ματς πλήρωσε την αστοχία της, αλλά και την τρομερή έμπνευση του σκόρερ, Οφόρι. Αποχωρεί το καλοκαίρι ο κόουτς, ντε λα Μπαρέρα, θα πωληθεί ο σκόρερ, Εσέντε. Μόλις μία νίκη στα τελευταία 11. Μετρά 6 over 2,5 στα τελευταία 10 εντός. Νοκ άουτ ο σκόρερ, Εσέντε λόγω τιμωρίας, αμφίβολοι οι χαφ Κόστα και Κίνια.

Η Εστρέλα πήρε τον βαθμό στην έδρα της Αρούκα (0-0). Βάσει εικόνας και ευκαιριών μπορούσε και το διπλό, είχε τις φάσεις τόσο στο α’ όσο και στο β’ μέρος, ενώ αμυντικά «έφαγε» λίγες σχετικά φάσεις παίζοντας, μάλιστα, με άμυνα ανάγκης. Μετρά επτά σερί χωρίς νίκη, αλλά είναι στο +2 από τα μπαράζ και είναι σίγουρο πως δεν πέφτει απευθείας βαθμολογικά, ενώ ευνοείται στην ισοβαθμία με την Πορτιμονένσε. Εκτός ο Φονσέκα (Α), τιμωρημένος ο Κορδέιρο (Μ). Γυρίζει ο Γκασπάρ (Α), αμφίβολος ο Μιγκέλ Λόπες (Α).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλο το κίνητρο για την Εστρέλα. Θέλει οπωσδήποτε τους πόντους στη μάχη που δίνει για να μείνει στον… αφρό. Σε εξαιρετική απόδοση και δη στο 2.10 το 2 στην Betshop.

ΕΣΤΟΡΙΛ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.

Η Εστορίλ πλήρωσε αμυντικές της ολιγωρίες στο εκτός με τη Φαρένσε (3-2) και έμεινε με άδεια χέρια σε ματς, όπου κατάφερε να επιστρέψει από το 2-0. Δύσκολα θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό και χτίζει ήδη την επόμενη σεζόν. Ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι Γκρίμα (Μ) και Ντίας (Τ), αναμένεται να ακολουθήσουν ο μπακ Πίνα και ο Γκαρσία (Ε). Μετρά 9 no goal στα 13 τελευταία εντός. Ανακοίνωσε την Τετάρτη sold out για την αναμέτρηση με την Σπόρτινγκ.

Η Σπόρτινγκ είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Νίκησε σχετικά εύκολα την Πορτιμονένσε (3-0) εντός και μετά την επικράτηση της Φαμαλικάο επί της Μπενφίκα (2-0) πανηγύρισε τον 20ο τίτλο της ιστορίας της. Μένει και του χρόνου ο τεχνικός, Αμορίμ κατά δήλωσή του. Ξεκίνησε επιχείρηση ανανέωσης του καυτού σκόρερ, Γκιόκερες που θέλει η μισή… Ευρώπη. Οκτώ παίκτες από το ρόστερ θα ψάξουν ένα λεπτό συμμετοχής για να γίνουν πρωταθλητές. Μετρά 19 σερί αήττητη στο πρωτάθλημα. Γυρίζει ο Έντουαρντς (Ε).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Σπόρτινγκ, αλλά το διπλό σε τέτοιες αποδόσεις δεν το παίζουν ούτε οι φυλακισμένοι… Προτιμότερο να κοιτάξουμε τα combo bets. Εξαιρετική η απόδοση στο Χ2 και G/G που το βρίσκουμε σε τιμές διπλασιασμού, στο 2.02 συγκεκριμένα, στην Betshop.

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΜΠΡΑΓΚΑ

* To Minho derby του πορτογαλικού ποδοσφαίρου

Αστοχία και αμυντικά κενά της στοίχισαν στην Γκιμαράες στο εκτός έδρας ματς με την Ρίο Άβε (2-1). Έτσι έχασε έδαφος στην μάχη της τετράδας γνωρίζοντας πως πρέπει να πάρει το ντέρμπι αν θέλει να ελπίζει σε Γιουρόπα Λιγκ. Έχει, πάντως, εξασφαλίσει το Κόνφερενς. Ακούγονται πολλά εσχάτως για το κλίμα εντός ομάδας μετά τα σενάρια περί αποχώρησης του κόουτς, Πατσέκο για την Κουιαμπά. Μετρά 5 σερί Under 2,5 εντός, έχει σκοράρει στα 15 από τα 16 εντός. Εκτός ο τιμωρημένος Χέντελ (Μ), εξέτισε ο Ολιβέιρα (Ε).

Η Μπράγκα υπέφερε, αλλά νίκησε την Κάζα Πία και έμεινε στο κόλπο της 3ης θέσης. Ήταν εξαιρετική δημιουργικά, όμως στα μετόπισθεν είχε προβλήματα τόσο σε σετ παιχνίδι όσο και στο τρανζίσιον και τις στατικές φάσεις. Στην εξέδρα λόγω τιμωρίας ο τεχνικός, Ντουάρτε που αποβλήθηκε. Μετρά 10 Over 2,5 στα τελευταία 12 ματς πρωταθλήματος. Έχει σκοράρει τα 35 από τα 68 της γκολ μετά το 60’. Τιμωρημένοι οι Ολιβέιρα (Α) και Ντζαλό (Ε). Επιστρέφει ο Γκόμεζ (Α). Αναμένονται 3 με 4 αλλαγές στην 11άδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σωστό το σετ με φαβορί την Μπράγκα, ωστόσο έχει ρίσκο. Προτιμότερο να δούμε τα γκολ. Έχει ενδιαφέρον τόσο το g/g όσο και το over 2,5 ειδικά από την στιγμή που στη μία πλευρά υπάρχει η Μπράγκα. Σε τιμές διπλασιασμού το combo και δη στο 1.97 στην betshop.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr