Ποδόσφαιρο

Premier Σκωτίας: Με τα γκολ στο Σέλτικ -Ρέιντζερς

Σάββατο, 11 Μαΐου 2024 - 00:37

Μεγάλο ματς το μεγάλο μεσημεριανό ντέρμπι της Σέλτικ με τη Ρέιντζερς στην Σκωτία, πληρώνει ο 1 DNB της Ρος Κάουντι

Premier Σκωτίας: Με τα γκολ στο Σέλτικ -Ρέιντζερς

ΣΕΛΤΙΚ – ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ

* Το παραδοσιακότερο ντέρμπι, το Old Firm του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου

Η Σέλτικ συνεχίζει ακάθεκτη προς τον τίτλο. Παίζοντας εξαιρετικά στο δημιουργικό κομμάτι «καθάρισε» τη Χαρτς (3-0) που φέτος της έβαλε δύσκολα και παρέμεινε στην κορυφή. Βέβαια δεν θα πρέπει να παραγνωρίσει τα αμυντικά προβλήματα, διότι οι φιλοξενούμενοι της έκαναν φάσεις τόσο πριν το 1–0 όσο και μετά. «Τρέχει» αήττητο 5-1-0 στο πρωτάθλημα, μετρά 4 σερί over 2,5 εντός, ενώ σκοράρει σε 3 σερί εντός ο Φουρουχάσι. Πιθανή η επιστροφή του Μαέντα (Μ), εκτός ο ΜακΚάρθι (Μ).

Η Ρέιντζερς ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε με την Κιλμάρνοκ (4-1) με ανατροπή. Μέτρια στο α’ μέρος, βρέθηκε να χάνει έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα από 22’ και χάνοντας πέναλτι στο 24’. Καθοριστικό το 1-1 του 45+8’, το γήπεδο έγερνε στο β’ και σκόραρε 3 φορές. Μόνο νίκη το ζητούμενο για να ελπίζει σε τίτλο. Μετρά 6 over 2,5 στα τελευταία 9 εκτός. Έχει 7 over 2,5 στα τελευταία 9 με Σέλτικ. Με τις γνωστές απουσίες στο μεγάλο ντέρμπι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεδομένο ότι θα πέσουν κορμιά… Είναι τεράστιο το πρόσταγμα. Ίσως ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας η Σέλτικ, αλλά δεν γίνεται να πάρουμε τον 1 σε τέτοιες αποδόσεις. Θα πάμε με το ασιατικό Over 3 σε απόδοση 1.86 στην Betshop.

ΧΑΡΤΣ – ΝΤΑΝΤΙ

Η Χαρτς πλήρωσε τα αμυντικά της κενά στο ντέρμπι με την Σέλτικ (3-0). Βάσει εικόνας άξιζε τουλάχιστον να σκοράρει έχοντας ευκαιρίες τόσο πριν όσο και μετά το 1-0 που δεν κατάφερε, όμως, να αξιοποιήσει. Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία επίσημα. Συγκεκριμένα, έχει συμπληρώσει 315 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ. Έχει εξασφαλίσει το Europa League και σκέφτεται ήδη την επόμενη σεζόν. Δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού.

Βαριά και απολύτως δίκαιη ήττα εντός για την Νταντί από τη Σεντ Μίρεν (1-3) με αποτέλεσμα να χάνεται το τρένο της Ευρώπης. Ουδέποτε κατάφερε να μπει στο ματς. Είχε τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και αρκετά αμυντικά κενά. «Κολυμπούσαμε κόντρα στην παλίρροια», δήλωσε ο τεχνικός της, Τόνι Ντότσερτι. «Τρέχει» αρνητικό σερί 5 ματς χωρίς νίκη. Ένα διπλό στα τελευταία έξι εκτός. Εκτός οι βασικοί Σόνεσι (Α) και Μπεκ (Α), αμφίβολος ο Πινέδα (Ε).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η σοβαρή Χαρτς έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την κατάκτηση της νίκης. Ο 1 σε απόδοση 1.67 στο pamestoixima.gr μας ικανοποιεί.

ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ – ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ

Επέστρεψε στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις η Σεντ Μίρεν στο κατάλληλο timing μετά από 5 άσχημα αποτελέσματα. Έκανε «φύλλο και φτερό» την Νταντί (1-3) και «καθάρισε» επί της ουσίας την έξοδο στην Ευρώπη. Δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στην αντίπαλό της. Άριστη τακτικά με σωστή αμυντική λειτουργία. Μετρά τέσσερα σερί over 2,5 στο πρωτάθλημα και 5 συνεχόμενα 2-3 γκολ εντός. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα που να ανατρέπει τα πλάνα της.

Η Κιλμάρνοκ το πάλεψε όσο μπορούσε παίζοντας από το 22’ με 10 παίκτες. Ηττήθηκε δίκαια με 4-1, διότι ειδικά στο β’ μέρος η Ρέιντζερς ήταν καταιγίδα. Έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην Ευρώπη και δη στο Conference League και είναι φαβορί για τη 2η θέση της Σκωτίας στο Europa. Έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία 7 ματς, ενώ σκοράρει σε επτά σερί εκτός. Τιμωρημένος ο χαφ Ράιτ, νοκ άουτ επίσης ο φορ Στιούαρτ και ο μέσος Μπαλαγκίζι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς… Η Σεντ Μίρεν έχει ψυχολογία, η Κιλμάρνοκ έδειξε με τη Ρέιντζερς στο «11 εναντίον 11» ότι μπορεί να σταθεί. Μπορούν και οι δύο να βρουν γκολ, αξίζει το 1.90 της Betshop στο goal/goal.

ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ – ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ

Η Λίβινγκστον έπεσε και μαθηματικά στην Championship μετά την βαριά ήττα από τη Μάδεργουελ με 4-1! Είχε πολλά θέματα στην άμυνα, ενώ ταυτόχρονα δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν τόσο πριν όσο και μετά το 1-0. Παραμένουν αρκετά τα οικονομικά προβλήματα στην ομάδα. Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει επιχείρηση ανασύνταξης, όμως ουδείς ξέρει με τι ρόστερ και με ποιους. Μετρά 4 no goal στα τελευταία 5 εντός. Δεν προκύπτει πρόβλημα που να αλλάζει τα πλάνα της.

Η Σεντ Τζόνστον μπορούσε τον βαθμό στο Αμπερντίν (1-0). Καλή και σφιχτή αμυντικά στο α’ μέρος έχοντας την καλύτερη ευκαιρία του 45λεπτου για να προηγηθεί. Βρέθηκε να χάνει στο 68’ και στο τέλος είχε τεράστια στιγμή για το 1-1 μένοντας, τελικά, με άδεια χέρια. Πλέον στην θέση του μπαράζ, με δεδομένο και το αποτέλεσμα της Ρος Κάουντι, με 5 ήττες στα τελευταία 6 ματς έχει βάλει δύσκολα στον εαυτό της. Με τις γνωστές απουσίες σε ακόμη ένα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σεντ Τζόνστον «καίγεται». Θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο. Το 2 σε απόδοση 2.75 στην Betshop θα είναι η επιλογή μας λόγω κινήτρου.

ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ – ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ

Άλμα παραμονής για τη Ρος Κάουντι με ανατροπή επί της Χιμπέρνιαν (2-1) με χρυσή αλλαγή τον Γουάιτ που μπήκε στο 76’ και στο 88’ πέτυχε το νικητήριο γκολ. Μέτρια στο πρώτο μέρος με κενά στα μετόπισθεν. Βελτίωσε την εικόνα της, βοηθήθηκε από τον πάγκο και έφθασε στην νίκη. Πλέον εκτός μπαράζ και κρατά την τύχη στα χέρια της. Αήττητη σε 6 σερί εντός έχοντας ταυτόχρονα ισάριθμα g/g. Δεν προκύπτουν αγωνιστικά προβλήματα.

Η Μάδεργουελ εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή. Ούσα ανώτερη δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στη Λίβινγκστον (4-1). Έφθασε σε ένα πειστικό μαξιλάρι τριών τερμάτων και εν συνεχεία έκανε διαχείριση. «Κάναμε το σωστό παιχνίδι τη στιγμή που έπρεπε», δήλωσε μετά το ματς ο εκ των σκόρερ, Κάσεϊ τονίζοντας πως η ομάδα έβγαλε πάθος και αποτελεσματικότητα. Τρεις νίκες στα 4 τελευταία εκτός με g/g και over 2,5 μάλιστα. Με τις γνωστές απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Ή του ύψους ή του βάθους η Ρος Κάουντι, αλλά σαφέστατα είναι ομάδα που δεν μπορείς να υποτιμήσεις. Θέλει τους βαθμούς στην μάχη για παραμονή. Πληρώνει στο 1.75 στο pamestoixima.gr ο 1 DNB.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr