Ποδόσφαιρο

Μελισσανίδης: «Είχα κι άλλες προτάσεις για την ΑΕΚ» (vid)

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 - 19:11

Στην αποκάλυψη ότι είχε και άλλες προτάσεις για να δώσει την ΑΕΚ, αλλά επέλεξε τον Μάριο Ηλιόπουλο προέβη στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρώην, πλέον, ιδιοκτήτης της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Μελισσανίδης: «Είχα κι άλλες προτάσεις για την ΑΕΚ» (vid)

Ταυτόχρονα, ο Μελισσανίδης αναφέρθηκε στους λόφους που τον έκαναν να αποχωρήσει από την ΑΕΚ υπογραμμίζοντας πως σκεφτόταν την επόμενη μέρα της ομάδας τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης:

«Όπως θα έχετε καταλάβει, το ταξίδι έφτασε στο τέλος. Ήρθαμε εδώ για να σας παρουσιάσω τον κύριο Ηλιόπουλο. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ο νέος προστάτης της ομάδας μας. Δεν σας κρύβω ότι το σκέφτηκα πολύ, το δουλεύω στο μυαλό μου ένα-ενάμιση χρόνο. Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα και τις φιλοδοξίες του. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Θα είμαι κι εγώ δίπλα του μέχρι να βρει το βηματισμό του. Είναι ένα αυτοδημιούργητο παιδί, έχει κάνει πολλά χρήματα και αισθάνομαι μια σιγουριά ότι η ΑΕΚ δίπλα του θα έχει συνέχεια. Το ποδόσφαιρο είναι η βάση της κοινωνίας, το ξέρουμε όλοι. Θα πρέπει κι εγώ να είμαι προσεκτικός. Όλοι κρινόμαστε. Θα κριθώ κι εγώ κάποια στιγμή. Είμαι και συγκινημένος… Πρέπει να πω όμως ότι πιστεύω πως η απόφαση που πήρα είναι η σωστή».

«Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Παραλαμβάνει ένα κλαμπ με πολλή υγεία, με ικανά στελέχη. Παραλαμβάνει όλο το αθλητικό κέντρο, τα δύο Μουσεία και για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας. Θα το πω ακόμη μία φορά ότι το γήπεδο ανήκει στην Ερασιτεχνική, όπως έχουμε δεσμευθεί και από τα έσοδα του γηπέδου συντηρείται. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πρόοδο σε όλα τα τμήματα. Μέσα στην όλη συμφωνία, πρέπει να σας πω ότι είχα προτάσεις από fund της Αμερικής με μεγάλα ποσά αλλά δεν ήθελα να βάλω την ΑΕΚ σε τέτοιες περιπέτειες, με ανθρώπους που δεν ξέρω. Κι όταν ακούω fund και τέτοια πράγματα, επειδή είχαμε και την προηγούμενη εμπειρία με πολυεθνική, ούτε καν το συζήτησα».

«Μέσα, όμως, στην όλη συμφωνία είναι δέσμευση ότι του κ. Ηλιόπουλου ότι πρέπει να ολοκληρώσει το αθλητικό μας κέντρο και το ξενοδοχείο. Αυτά είναι δέσμευση, δεν είναι λόγια. Κι έτσι η ΑΕΚ πλέον θα κάνει αυτά που είχαμε δεσμευθεί».

«Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά η υγεία και η ηλικία παίζουν ρόλο. Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς, όχι όμως από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο, σε ό,τι χρειαστεί. Όλα τα στελέχη είναι εκπαιδευμένα, είναι όλοι… ταλιμπάν, θα είναι όλοι δίπλα του, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, όλα αυτά τα χρόνια, την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί, πώς ξεκινήσαμε πώς καταλήξαμε».

«Εγώ είχα πει και παλαιότερα ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το ταξίδι για μένα. Πιστεύω πως ό,τι δεσμεύτηκα το 2013, το έκανα πράξη. Κι ας μην κρυβόμαστε… Μεγαλώνω, έχω περάσει και ένα σοβαρό θέμα υγείας και ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Θα είμαι κοντά στην ΑΕΚ. Κρατάω τη σουίτα μου, θα είμαι εδώ, θα με βλέπετε, θα σας βλέπω. Πάντα θα είμαι δίπλα στην ΑΕΚ, θα είμαι κοντά στον Μάριο. Τον ξέρω αρκετά χρόνια. Είναι ισχυρός οικονομικά, επιτυχημένος, φιλόδοξος, εγωιστής. Θέλω αν πιστεύω ότι ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα και όλα τα φόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του. Και θα το πω άλλη μια φορά ότι θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει το βηματισμό του και να έχει συνέχεια αυτό το κλαμπ που όλοι αγαπάμε».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ήταν ενήμερος για τη συμφωνία ο Ματίας Αλμέιδα, ο κ. Μελισσανίδης απάντησε: «Δεν θα έκανα τίποτα, αν δεν είχα ενημερώσει πρώτα τον προπονητή. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Του εξήγησα, του είπα και εννοείται ότι δεν θα τολμούσα να κάνω τίποτα αν δεν τον είχα ενημερώσει. Και δεν σας κρύβω ότι έχει γνωρίσει και τον κ. Ηλιόπουλο».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr