Ποδόσφαιρο

Ηλιόπουλος: «Θα δώσω και την ψυχή μου για να κατακτώ τίτλους με την ΑΕΚ» (vid)

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 - 19:27

Στη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει στην ΑΕΚ παίρνοντας τα ηνία της ομάδας από τον Δημήτρη Μελισσανίδη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο νέος ιδιοκτήτης ΠΑΕ, Μάριος Ηλιόπουλος.

Ηλιόπουλος: «Θα δώσω και την ψυχή μου για να κατακτώ τίτλους με την ΑΕΚ» (vid)

Αφού ο συγκινημένος Δημήτρης Μελισσανίδης ολοκλήρωσε όσα είπε, το λόγο στην πορεία πήρε ο Μάριος Ηλιόπουλος. Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ στις πρώτες του δηλώσεις αναφέρθηκε στο όραμα που υπάρχει στην ομάδα, ενώ να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες ο κ. Ηλιόπουλος θα δώσει νέα συνέντευξη Τύπου όπου θα μιλήσει για όλα τα αγωνιστικά και όχι μόνο θέματα.

«Η τιμή που μου έκανε να μου παραδώσει τα ηνία της ΑΕΚ, θυμίζοντας πως είναι η μεγάλη του αγάπη και το παιδί του, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη», ανέφερε ο Ηλιόπουλος.

«Ο Μελισσανίδης είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια, ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένας κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία ως ευεργέτης της ΑΕΚ», ανέφερε ακόμη ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Μάριος Ηλιόπουλος:

«Αγαπητοί φίλοι της ΑΕΚ σας καλησπερίζω. Και όσοι δεν είστε φίλοι της ΑΕΚ, καλησπερίζω κι εσάς. Φαντάζομαι θα είστε και από άλλες πλευρές εδώ. Η δημοκρατία σε αυτά τα πλαίσια είναι. Μεγάλη τιμή, μεγάλη μέρα σήμερα, στον ναό της ΑΕΚ, σε αυτό το απίστευτο γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά». Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν ότι δεν είμαι άνθρωπος που κάνει κολακείες ή γλείφω. Αυτό τον ναό, τον ναό της ΑΕΚ μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να τον τελειώσει με όλα αυτά που συνέβησαν, με όλες τις δυσκολίες και όλες τις τρικλοποδιές που πήγαν να μπουν».

«Γνωρίζετε ότι δεν γλείφω. Όσοι με ξέρετε και από τον μηχανοκίνητό αθλητισμό, έχω έρθει και σε κόντρες και το προφίλ μου, ο τρόπος που σκέφτομαι και όταν υπάρχει όραμα δεν μασάω τα λόγια μου. Τα λέω όπως τα νιώθω. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια, ένας άνθρωπος χαρισματικός, με αντίληψη, που βλέπει μπροστά, βλέπει πίσω από τον τοίχο, με απίστευτη διορατικότητα, έμπνευση, αντίληψη… Μια χαρισματική φυσιογνωμία και ένας κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία ως ο ευεργέτης της ΑΕΚ»

«Η τιμή που μου έκανε να μου παραδώσει σήμερα τα ηνία της ομάδας, θυμίζοντάς μου πυκνά – συχνά ότι η ΑΕΚ είναι το παιδί του, ένα από τα παιδιά του και είναι η μεγάλη του αγάπη. Αντιλαμβάνεστε ότι η πήχης είναι πολύ ψηλά, διότι λέγοντάς μου συχνά αυτό, η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη»

«Η παιδεία και η υγεία είναι δυο αλληλένδετα πράγματα που τα έχει ανάγκη οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα. Η παιδεία είναι κάτι που χωρίς αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει μια χώρα και η υγεία είναι κάτι που (χωρίς αυτή) δεν μπορεί να περιφρουρήσει αυτά που φτιάχνεις αυτά που έχουν σχέση με όσα θες να κάνεις σε μια χώρα. Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας και είναι έννοιες αλληλένδετες. Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την πολιτεία και σε γεγονότα μεγάλα που βγήκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές ή Ολυμπιονίκες, παροδικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει και ο αθλητισμός, υπάρχει και η αριστεία στον αθλητισμό. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές και εκεί που έγιναν υποδομές, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δυστυχώς παραμένουν για πολλά χρόνια πολλά κέντρα αναξιοποίητα και σκουριάζουν με τον χρόνο».

«Προσωπικά έχω δεσμευτεί στον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι έχω όραμα και για τις ακαδημίες, γιατί εκεί είναι τα ταλέντα που διψούν για διάκριση και θέλουμε να χτίσουμε, να επενδύσουμε, με υποδομές, κάτι που δεν είναι σύνηθες -εκτός εξαιρέσεων- στην Ελλάδα. Ο αθλητισμός, η ταχύτητα, η αδρεναλίνη, ο πρωταθλητισμός, είναι στοιχεία της ζωής μου. Με πάθος, αγάπη και προσπάθεια επιδίωκα πάντα τον τίτλο. Επιδίωκα την επίτευξη του οράματος. Με τη βοήθεια του θεού και του σύμπαντος, μέχρι σήμερα έχω καταφέρει αυτά που οραματίστηκα, αυτά που έδωσα την ψυχή μου. Στους αγώνες στίβου, στα μαθητικά μου χρόνια και εν συνεχεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, 14 φορές πρωταθλητής, έχοντας όλα τα ρεκόρ σχεδόν, σε όλα τα βουνά των ελληνικών αγώνων»

«Επαγγελματικά, η Seajets ξεκίνησε πριν από περίπου 35 χρόνια ως μια μικρή εταιρεία, για την οποία κανένας δεν έδωσε σημασία, το θεώρησαν σαν κάτι μικρό, σήμερα είναι το μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής ακτοπλοΐας, με δανεισμό σχεδόν μηδενικό, θα έλεγα μηδενικό και είναι ο βασικός πυλώνας του ελληνικού τουρισμού, είναι η ραχοκοκαλιά στην οποία η ελληνική οικονομία βασίζεται για τον εισερχόμενο τουρισμό».

«Η Seajets έχει προσφέρει σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον αθλητισμό, σε διάφορους τομείς. Εκτός από το Ράλι Ακρόπολις στο οποίο ήταν χορηγός, που ήταν έτοιμο να εξαφανιστεί από τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ημερολόγια, με δωρεές σε ομάδες, μετακινήσεις δωρεάν σε σωματεία, δωρεές για υποδομές και μάλιστα σύντομα, τώρα με την ίδρυση του ιδρύματος Τάκης Ηλιόπουλος, του αείμνηστου πατέρα μου που τον έχασα πριν από ενάμιση χρόνο, θα γίνουν δράσεις οι οποίες θα έχουν σχέση με την εκπαίδευση, με τον πολιτισμό και με τον αθλητισμό».

«Θα ήθελα να σας πω ότι δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Με ενδιαφέρει να είμαι αρχιστράτηγος στη μάχη, σε ένα δύσκολο πεδίο, που είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να κλείσω λέγοντας δύο ακόμη πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τις ρίζες μας, όπως τις τιμά με συγκινητικό τρόπο ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Γιατί όποιος δεν τιμά τις ρίζες του, δεν ξέρει να προστατέψει τις βασικές του αρχές και τις αξίες του. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την πιο ένδοξη ιστορία. Γιατί μετά από καταστροφές, τον διωγμό, την προσφυγιά, κατάφερε να ενωθεί και να ενώσει ανθρώπους και διαδικασίες και να είναι αυτό που είναι σήμερα».

«Ανεξάρτητα από ποια ομάδα υποστηρίζει ο κάθε Έλληνας, ο κάθε φίλαθλος, η ΑΕΚ είναι συνδεδεμένη με την ψυχή όλων των Ελλήνων. Θα δώσω την ψυχή μου, το μυαλό μου, την αντίληψή μου, το «είναι» μου, όπως το έδινα όλα αυτά τα χρόνια για να κατακτώ τίτλους, γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα την οποία πρέπει να την κρατάμε φυλαχτό και να μείνει στους αιώνες των αιώνων. Ζήτω η ΑΕΚ!».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.