Μουντιάλ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι αριθμοί ρεκόρ του Μουντιάλ!

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 15:15

Ο Αντρις Νόπερτ (2.03) είναι ο πιο ψηλός ποδοσφαιριστής του Μουντιάλ, ο 39χρονος Καναδός Ατίμπα Χάντινσον ο μεγαλύτερος σε ηλικία ενώ οι Μέσι, Ρονάλντο και Χουαρδάδο θα αγωνιστούν σε 5η διοργάνωση!

 

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι αριθμοί ρεκόρ του Μουντιάλ!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών και μια σειρά από περίεργα ερκόρ συνοδεύουν τους 831 παίκτες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά. Από τον πιο ψηλό παίκτη μέχρι τον νεότερο και τον πιο έμπειρο: αυτά είναι τα πιο αστεία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Οι «πύργοι»

Με ύψος 2.03, ο τερματοφύλακας της Χέρενφεν, Αντρις Νόπερτ (Ολλανδία) είναι ο ψηλότερος παίκτης που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ένας από τους τρεις που ξεπερνούν τα δύο μέτρα. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας οριακά ψηλότερος από τον Σέρβο Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (2,02 μέτρα) και τον Τιμπό Κουρτουά (2,00 μέτρα). Ο Χάρι Σούταρ από την Αυστραλία είναι ο ψηλότερος ποδοσφαιριστές πέραν των τερματοφυλάκων με ύψος 1,98 μέτρα. Αντιθέτως, ο Μαροκινος Ιλιας Τσέιρ με ύψος 1.58 είναι σύμφωνα με το πρακτορείο δεδομένων Gracenote ο πιο κοντός ποδοσφαιριστής αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο μικρότερος και ο μεγαλύτερος

Ο πρώην μέσος της PSV και νυν της Τότεναμ, Ατίμπα Χάντσινσον ετοιμάζεται για το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ηλικία 39 ετών. Ο Χάτσινσον θα είναι 39 ετών, 9 μηνών και 12 ημερών όταν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 20 Νοεμβρίου. Στους «παλιούς» ανήκει και ο Ρέμκο Πασφέιρ του Άγιαξ (39 ετών, 12 ημερών).

Οι Χάτσινσον και Πασφέιρ θα ξεπερνούν κατά 21 έτη τον Γιουσουφά Μουκοκό, του νεότερου παίκτη που επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για το Κατάρ. Ο Γερμανός επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ γιορτάσει τα 18α γενέθλια την ημέρα έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο παλιός είναι… αλλιώς!

Δεν λείπει η εμπειρία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει παίξει τα περισσότερα ματς για εθνική του από τους 831 παίκτες του Μουντιάλ, καθώς έχει φορέσει 191 φορές την φανέλα της Πορτογαλίας. Αντιθέτως, 21 ποδοσφαιριστές θα ψάξουν το ντεμπούτο με την εθνική ομάδα στα γήπεδα του Κατάρ.


Ο «πολύς» Ρονάλντο θα εισαχθεί σε μια «κλειστή» λίστα αυτόν τον μήνα. Ο Πορτογάλος ετοιμάζεται για την πέμπτη του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ρεκόρ που στη συνέχεια θα πρέπει να μοιραστεί με τους Μεξικανούς Αντόνιο Καρμπαχάλ και Ραφαέλ Μάρκεζ και τον Γερμανό θρύλο, Λόταρ Ματέους. Ο Ρονάλντο δεν είναι ο μόνος που μπαίνει στο κλαμπ των 5. Ο πρώην παίκτης της PSV, Αντρές Χουαρδάδο (Μεξικό) και ο Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) ετοιμάζονται επίσης για την 5η παρουσία τους, καθώς συμμετέχουν σε κάθε έκδοση από το 2006.

Αρνητικό ρεκό για «λιοντάρια»;

Το Καμερούν καλείται να αποφύγει ένα αρνητικό ρεκόρ στο Κατάρ. Οι Αφρικανοί παραμένουν χωρίς νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2002. Το Καμερούν έχασε έξι συνεχόμενες φορές στις δύο τελευταίες συμμετοχές, ενώ έχασε και τον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων το 2002 και μετρούν 0-0-7. Αν το Καμερούν χάσει ξανά και τους τρεις αγώνες των ομίλων, θα… εκθρονίσει το Μεξικό από την αρνητική πρωτιά με εννέα σερί ήττες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Καμερούν είναι σε όμιλο με Ελβετία, Σερβία και Βραζιλία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr