Μουντιάλ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Με το... δεξί το Εκουαδόρ του Βαλένσια [vids]

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 - 20:00

Τα δύο γκολ του σέντερ φορ της Φενέρμπαχτσε ήταν που έκριναν το εναρκτήριο ματς του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Με το... δεξί το Εκουαδόρ του Βαλένσια [vids]

Με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, το Εκουαδόρ έκανε ιδανική εκκίνηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Η εθνική ομάδα από τον Ισημερινό νίκησε 2-0 την «οικοδέσποινα» ομάδα του Κατάρ και άρχισε με το… δεξί το τουρνουά. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ένερ Βαλένσια. Ο επιθετικός της Φενέρμπαχτσε πέτυχε τα δύο γκολ των Νότιο-Αμερικανών, αλλά κι ένα ακόμη που δεν μέτρησε. Επιπλέον, ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι από το οποίο έγινε το 0-1 στο ματς, στο 16ο λεπτό.

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν ορατή και αισθητή από το πρώτο λεπτό. Το Εκουαδόρ ήταν αυτό που έδειξε από την αρχή του ματς πώς ήθελε και μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Στο 3' ο Βαλένσια σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο έλεγχος της φάσης έδειξε πώς ο Εστράδα ήταν στην αρχή σε θέση οφσάιντ. Μια απόφαση που προέκυψε μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR!

Η υπεροχή του Εκουαδόρ καρποφόρησε στο 16'. Διότι στο 15' ο Βαλένσια κέρδισε το πέναλτι από την ανατροπή του από τον Αλσίμπ. Ο αρχηγός του Εκουαδόρ έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα», εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Ένα τέταρτο αργότερα «χτύπησε» ξανά ο Βαλένσια. Σέντρα του Πρεσιάδο από τα δεξιά, κεφαλιά του αρχηγού του Εκουαδόρ και 2-0 το προβάδισμά του.

Η πρώτη καλή στιγμή για το Κατάρ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45'+4) Σέντρα από τα δεξιά, κεφαλιά του αμαρκάριστου Άλι, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γκαλίντες.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Απλά το Εκουαδόρ έλεγξε το ρυθμό και πήγε σε ένα πιο αργό τέμπο. Όμως είχε ξανά τις ευκαιρίες.

Στο 56' το σουτ του Πλάτα από το ύψος της περιοχής έφερε την πρώτη επέμβαση του Αλσίμπ. Με την ομάδα του Αλφάρο να έχει την ευκαιρία για το 3-0 και στο 79' με τον Σαρμιέντο, αλλά ο νεαρός ήταν σε θέση οφσάιντ. Η τελευταία στιγμή του ματς ανήκε στους «οικοδεσπότες». Με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μουντάρι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκαλίντες!

ΚΑΤΑΡ (Φέλιξ Σάντσες): Αλσίμπ, Πέδρο Μιγκέλ, Αμπ. Χασάν, Χ. Αχμέντ, Μπ. Χισάμ, Μπουαλέμ, Αμπ. Χατέμ, Αλχάιντος (71' Ουάντ), Μπουντιάφ, Αφίφ, Άλι (72' Μουντάρι).

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Γκουστάβο Αλφάρο): Γκαλίντες, Τόρες, Ινσάπιε, Εστουπινιάν, Πρεσιάδο, Ιμπάρα (68' Σαρμιέντο), Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (90' Φράνκο), Εστράδα (90' Ροντρίγκες), Βαλένσια (77' Σιφουέντες).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr