Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Ήττα - σοκ της Αργεντινής, 2-1 από τη Σαουδική Αραβία (vids)

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 - 14:44

Τρέλανε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο η αραβική ομάδα που οδήγησε σε ήττα τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του

Μουντιάλ 2022: Ήττα - σοκ της Αργεντινής, 2-1 από τη Σαουδική Αραβία (vids)

Η Αργεντινή γνώρισε ήττα - σοκ στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2022 με 2-1 από την Σαουδική Αραβία. Μια ήττα που ήταν η πρώτη για την παρέα του Λιονέλ Μέσι, μετά από 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτό ήταν και το πρώτο ηχηρό μπαμ με την Αλμπισελέστε να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Για πολλούς είναι το μεγαλύτερο.

Αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Στα του αγώνα η Αργεντινή ξεκίνησε δυνατά το ματς και μόλις στο 9ο λεπτό προηγήθηκε με γκολ του Λιονέλ Μέσι, μετά από εκτέλεση πέναλτι.

Στο 22' ο Μέσι σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μέσω VAR. Γκολ σημείωσε και ο Γκόμες, μετά από πάσα του Λαουτάρο, που επίσης ακυρώθηκε. Μάλιστα, και ο τελευταίος τελείωσε με γκολ μία προσπάθειά του αργότερα, ωστόσο όλα τα γκολ… κόπηκαν στο VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαουδική Αραβία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό. Μάλιστα σε τέτοιο σημείο που φαινόταν θέμα χρόνου να ισοφαρίσει. Και το έκανε στο 48' με τον Αλ Σέχρι.

Σα να μην έφτανε αυτό πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 53' με τον Αλ Νταουσαρί. Η Αργεντινή είχε πολλά λεπτά μπροστά της για να κάνει την ανατροπή. Βάση και του μεγέθους της σαν ομάδα. Δεν τα κατάφερε όμως με αποτέλεσμα να ηττηθεί.

Τα επόμενα παιχνίδια της είναι με Πολωνία και Μεξικό, σαφώς πιο δύσκολα από αυτά με την Σαουδική Αραβία. Κι έτσι πλέον αγχώνεται αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κίτρινες κάρτες: Αλμάλκι, Αλμπουλαϊχί, Αλνταουσάρι, Αμπντουλχαμίντ, Αλαμπέντ, Αλοβάις

Κόκκινες κάρτες: -

Αργεντινή (Σεμπάστιαν Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (59' Λισάνδρο Μαρτίνεζ), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (71' Ακούνια), Ντε Πολ, Παρέδες (59' Φερνάντεζ), Πάπου Γκόμες (59' Αλβάρεζ), Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία, Μέσι.

Σαουδική Αραβία (Εβρέ Ρενάρ): Αλοβάις, Αλμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλσαρχάνι (90' Αλμπρεΐντ), Αλταμπάκτι, Αλμάλκι, Αλνταουσάρι, Αλσέχρι (78' Αλγκανάμ), Κάνο, Αλφαράζ (45' Αλαμπέντ - 89' Αλαμπρί), Αλμπρικάν (89' Ασίρι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr