Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Η Ιαπωνία σόκαρε τους Γερμανούς! [vid]

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 17:07

Νέα «βόμβα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με την Ιαπωνία να θριαμβεύει και μάλιστα με ανατροπή σε βάρος της «νάσιοναλμανσαφτ» που πλέον απειλείται με πρόωρο αποκλεισμό!

Μουντιάλ 2022: Η Ιαπωνία σόκαρε τους Γερμανούς! [vid]

Και στο τέλος… χάνουν οι Γερμανοί! Η ομάδα του Φλικ προηγήθηκε, έχασε πολλές ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς και οι εφτάψυχοι Ιάπωνες έκαναν την σπουδαία ανατροπή (1-2).

Οι Ιάπωνες βρήκαν δίχτυα μόλις στο όγδοο λεπτό με τον Μαέντα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφ-σάιντ, γεγονός που «αφύπνισε» τους Γερμανούς, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν όλο και περισσότερο. Τα «πάντσερ» είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 16’ από την εκτέλεση του Κίμιχ ο Ρούντιγκερ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ, ώσπου στο 33’ δικαιώθηκαν τελικά για την υπεροχή τους. Ο Ράουμ κέρδισε πέναλτι από τον Γκόντα και ο Γκουντογκάν το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 των «πάντσερ».

Η ομάδα του Χανς Φλικσυνέχισε να πιέζει, ωστόσο με το 1-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Πλήρωσε την δυστοκία

Τα «πάντσερ» θα μπορούσαν να το κάνουν το 2-0 με το ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Μίλερ να δίνει ωραία στον Γκνάμπρι, ο οποίος αποφάσισε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση και βρήκε δοκάρι. Μια ευκαιρία, την οποία διαδέχθηκε αυτή του 51ου λεπτού, όταν ο Μουσιάλα έκανε εκπληκτικά πράγματα σε μικρό χώρο και με… πέντε αντιπάλους γύρω του, αλλά το σουτ έφυγε ψηλά.

Οι Γερμανοί ήταν φανερό ότι ήθελαν οπωσδήποτε το δεύτερο γκολ με το οποίο θα κλείδωναν το τρίποντο και το πλησίασαν και στο 60′ με τον Γκουντογκάν, αλλά η μπάλα πήγε ξανά στο δοκάρι και η Ιαπωνία, αν και δεν μπορούσε να αντιδράσει μέχρι εκείνο το σημείο, παρέμενε ζωντανή. Και παρέμεινε ζωντανή και στο 70′, όταν ο Γκόντα είπε «όχι» τόσο στον Χόφμαν όσο και στον Γκνάμπρι, δύο φορές μάλιστα, σε φάση διαρκείας.

Απίθανη ανατροπή

Αφού, λοιπόν, έπειτα από όλες αυτές τις φάσεις το σκορ παρέμενε 1-0, η έκπληξη δεν αποκλειόταν ως ενδεχόμενο. Και η… προειδοποίηση ήρθε στο 73′, όταν ο Νόιερ έκανε πολύ μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι σε σουτ του Ίτο μέσα από τη μικρή περιοχή. Δύο λεπτά μετά όμως, στο 75′, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποφύγει το 1-1 του Ντόαν από κοντά και μέχρι να καταλάβει η Γερμανία τι έγινε, η Ιαπωνία έκανε στο 83′ και το 1-2 με τον Ασάνο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε! Ενώ στο 95' χάθηκε η τελευταία ευκαιρία των Γερμανών, με τον Γκορέτσκα.

Το ματς, πλέον, από εύκολη νίκη της Γερμανίας εξελισσόταν σε θρίαμβο της Ιαπωνίας, με την ομάδα του Φλικ να έχει ευκαιρία στο 95′ με τον Γκορέτσκα για να πάρει έστω την ισοπαλία αλλά δεν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκουντογκάν (67’ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (90’ Μουκοκό), Μίλερ (67’ Χόφμαν), Μουσιάλα (79’ Γκέτσε), Χάβερτς (79’ Φιούλκρουγκ).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Χ. Σακάι (74’ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ναγκατόμο (57’ Μιτόμα), Ιτακούρα, Εντο, Τανάκα (71’ Ντόαν), Γ. Ίτο, Καμάντα, Κούμπο (46’ Τομιγιάσου), Μαέντα (57’ Ασάνο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr