Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Φουρι(όζ)α η «ρόχα» στην πρεμιέρα της [vids]

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 19:58

Σούπερ η Ισπανία του Λουίς Ενρίκε νίκησε 7-0 την Κόστα Ρίκα, παίζοντας άκρως αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Μουντιάλ 2022: Φουρι(όζ)α η «ρόχα» στην πρεμιέρα της [vids]

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Ισπανία έδειξε πώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα παίξει σημαντικό ρόλο. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν εντυπωσιακή στην πρεμιέρα της. Επικράτησε 7-0 της Κόστα Ρίκα, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Διότι τα επτά γκολ ήρθαν σε επτά τελικές στο τέρμα του Κέιλορ Νάβας. Αυτή, δε, ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της «φούρια ρόχα» στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Καταιγιστική Ισπανία

Η «φούρια ρόχα» θέλησε από το πρώτο λεπτό να επιβάλλει το ρυθμό της. Εξάλλου, στο 5' είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Σέντρα του Πέδρι, σουτ του Όλμο, δίπλα από το δοκάρι του Νάβας. Επιπλέον στο 9', μετά το νέο γύρισμα του Πέδρι, ο Ασένσιο απείλησε και πάλι με ίδια κατάληξη με την προηγούμενη φάση.

Ωστόσο, η πίεση «καρποφόρησε». Διότι στο 11' ήρθε τελικά το 1-0 των Ισπανών. Σε μια φάση που ο Όλμο... έκρυψε την μπάλα και νίκησε τον Νάβας.

Αλλά η πίεση της ομάδας του Λουίς Ενρίκε δεν έμεινε εκεί. Μιας και στο 21' έγινε το γύρισμα του Άλμπα και το σουτ στην κίνηση του Ασένσιο για το 2-0.

Επιπλέον στο 30' ο Ντουάρτε μάρκαρε μέσα στην περιοχή τον Τζόρντι Άλμπα. Πέναλτι για την Ισπανία, το εκτέλεσε ο Φεράν Τόρες και πέτυχε το 3-0 (31')!

Επτά γκολ η «φούρια ρόχα»

Το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα καλό σκορ. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεδομένη. Ωστόσο, η Ισπανία δεν σταμάτησε. Αντίθετα πήγε με το πόδι στο… γκάζι ως το φινάλε της αναμέτρησης. Στο 54' το πείσμα του Φεράν Τόρες έφερε το 4-0 για την Ισπανία.

Αλλά αν νόμιζε κανείς πώς η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα σταματούσε εκεί, έκανε μεγάλο λάθος. Στο 74' ο Μοράτα γύρισε, ο Γκάβι έπιασε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα, δοκάρι και μέσα για το 5-0.

Ωστόσο η Ισπανόα πέτυχε άλλα δύο γκολ στο φινάλε. Αρχικά στο 90' με τον Σολέρ να παίρνει το… ριμπάουντ, μετά το γύρισμα του Νίκο Γουίλιαμς και την ασταθή επέμβαση του Νάβας για το 6-0.

Επιπλέον, στο 90'+2 ήταν η σειρά του Μοράτα να σκοράρει, μετά τη συνεργασία με τον Όλμο, για το τελικό 7-0!

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64' Μπαλντέ), Μπουσκέτς (64' Κόκε), Γκάβι, Πέδρι (57' Σολέρ), Φεράν Τόρες (57' Μοράτα), Ασένσιο (69' Νίκο Γουίλιαμς), Όλμο.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας, Μαρτίνες (46' Γουάστον), Φούλερ, Κάλβο, Ντουάρτε, Οβιέδο (82' Ματαρίτα), Τεχέδα, Μπόρχες (72' Αγκιλέρα), Μπένετ (61' Ρουίς), Κάμπελ, Κοντρέρας (61' Ζαμόρα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr