Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Ξεκίνησε με νίκη η Ελβετία, 1-0 το Καμερούν

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 - 14:14

Ο Ενκουλού του Άρη ήταν βασικός με το Καμερούν, όπου είχε στον πάγκο τον Κούντε του Ολυμπιακού

Μουντιάλ 2022: Ξεκίνησε με νίκη η Ελβετία, 1-0 το Καμερούν

Η Ελβετία είχε νικηφόρα πρεμιέρα στο Μουντιάλ 2022. Επικράτησε δύσκολα 1-0 του Καμερούν στο πλαίσιο του 7ου ομίλου, σε μια αναμέτρηση που έγινε στην πόλη Αλ Ουάκρα και στο "Al Janoub Stadium", χωρητικότητας 44.325 θεατών,

Για το Καμερούν ήταν στην ενδεκάδα ο Ενκουλού του Άρη, όχι όμως και ο Κούντε του Ολυμπιακού.

Στον πάγκο και τερματοφύλακας, Ντεβίς Επασί, ο οποίος έχει αγωνισθεί σε Λεβαδειακό, ΟΦΗ και Λαμία.

Η Ελβετία ήλεγξε το ματς από το ξεκίνημα αλλά δεν βρήκε το γκολ που ήθελε νωρίς. Πάντως το Καμερούν απείλησε στο 10' με τον Μπεμό. Παράλληλα στο 30' ο Ονγκλά έκανε δυνατό σουτ για να αποκρούσει εκ νέου ο τερματοφύλακας της Ελβετίας.

Στο 40ο λεπτό, μία κεφαλιά του Ελβέντι από το ύψος της μικρής περιοχής και μετά από κόρνερ του Βίντμερ, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ονανά.

Στο 45' μετά από κόρνερ και πάλι του Βίντμερ, ο Ακάντζι έπιασε αμαρκάριστος καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα αναπήδησε με δύναμη στο έδαφος και κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ονανά.


Το δεύτερο ημίχρονο, άρχισε με γκολ. Στο 48ο λεπτό, οι Ελβετοί κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, ο Φρόιλερ τροφοδότησε τον Σακίρι, ο οποίος από θέση πλάγια δεξιά, έκανε παράλληλη σέντρα, στέλνοντας την μπάλα «συστημένη» στην βούλα του πέναλτι, όπου ο Εμπολό με πλασέ σε πρώτο χρόνο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ονανά.

Ο Ελβετός επιθετικός της Μονακό τήρησε τον λόγο του (σ.σ. είχε κάνει σχετική δήλωση) και δεν πανηγύρισε το γκολ, επειδή κατάγεται από το Καμερούν, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Το Καμερούν προσπάθησε ν' αντιδράσει και, στο 57ο λεπτό, ο Τσούπο-Μοτίνγκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος της μικρής περιοχής και πλάσαρε από δύσκολο σημείο, αλλά ο Ζόμερ απεσώβησε τον κίνδυνο για ακόμη μία φορά.

Στο 66` οι Ελβετοί έφθασαν πολύ κοντά σ΄ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Ονανά απέκρουσε το εξ επαφής πλασέ του Βάργκας από το ύψος της μικρής περιοχής και μετά από παράλληλη σέντρα του Βίντμερ από τα δεξιά. Στο 72ο λεπτό, ο Γιακίν απέσυρε τους Σακίρι και Εμπολό, προκειμένου να τους ξεκουράσει ενόψει της συνέχειας, αλλά και να «φρεσκάρει» την ομάδα για να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Κάτι που εντέλει συνέβη, αφού, με εξαίρεση τη χαμένη ευκαιρία του Σεφέροβιτς στο 95΄, όπου ο Καστελέτο έσωσε με αυτοθυσία την ομάδα του, δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τέγιο.

Διαιτητής: Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή)

Κίτρινες : Ελβέντι, Ακάντζι - Φαϊ

Κόκκινες : -

Συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκεζ (90΄ Κομέρτ), Σο (72` Φράι), Βάργκας (81` Ρίντερ), Σακίρι (72` Οκαφόρ), Εμπολό (72` Σεφέροβιτς).

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ριγκομπέρ Σονγκ): Ονανά, Ενκουλού, Ανγκισά, Εκαμπί (74` Ενκουντού), Τσούπο-Μοτίνγκ (74` Αμπουμπακάρ), Γκουέτ, Ονγκλά (68` Οντούα), Φαϊ, Μπεμό (81` Ενγκαμαλέου), Καστελέτο, Τολό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr