Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Ελπίδες για τη Σενεγάλη, 3-1 το Κατάρ που «αποχαιρετά» [vids]

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 17:17

Η αφρικανική ομάδα ήταν καλύτερη και πήρε τους πρώτους βαθμούς στον 1ο όμιλο που την κρατούν στο κόλπο της πρόκρισης

Μουντιάλ 2022: Ελπίδες για τη Σενεγάλη, 3-1 το Κατάρ που «αποχαιρετά» [vids]

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
5.75 3.65 1.62 1.57 2.37 1.2 4.35 2.1 1.65 2.1 1.28 1.16

Πρώτη νίκη για την Σενεγάλη στο Μουντιάλ 2022, που απέκτησε ελπίδες για πρόκριση. Επικράτησε 3-1 του Κατάρ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, σε ένα ματς που έγινε στο "Al Thumama Stadium" της Ντόχα.

Έτσι η Σενεγάλη θα πάει να δώσει έναν "τελικό" στο τελευταίο της με τον Ισημερινό, στον όμιλο. Το Κατάρ με τις ήττες στα δύο πρώτα ματς έχει μείνει, ουσιαστικά, εκτός κόλπου πρόκρισης.

Ο Αλιού Σισέ προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με την ήττα της πρεμιέρας από την Ολλανδία (2-0). Με τη μία εξ αυτών να έχει ως «θύμα» τον Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού. Που άφησε τη θέση του στον αριστερό μπακ Γιάκομπς, με τον Ντιαλό να μετατίθεται στο κέντρο της άμυνας.

Από την άλλη πλευρά, το Κατάρ είχε τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα του. Με τον Φέλιξ Σάντσες να επιλέγει μάλιστα διαφορετικό τερματοφύλακα (Μπαρσάμ αντί Αλ Σεέμπ).

Στο 4', το 16' και το 24' η Σενεγάλη έχασε ευκαιρίες να σκοράρει. Το έκανε, ωστόσο, 41΄ με τον Ντιά να εκμεταλλεύεται το «τσαφ» του Κούκι και να ανοίγει το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι πρωταθλητές Αφρικής διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 48΄, όταν, μετά από κόρνερ του Γιάκομπς στο πρώτο δοκάρι, ο Ντιεντιού με γυριστή κεφαλιά «έγραψε» το 0-2. Το Κατάρ προσπάθησε να αντιδράσει και βγήκε μπροστά, αλλά το μακρινό σουτ του Χασάν στο 61΄ πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Μεντί απέκρουσε σε κόρνερ το ωραίο πλασέ του Αλί στο 63΄ και έκανε πολύ μεγάλη επέμβαση στο 67΄ σε κοντινή προσπάθεια του Μοχάμαντ (πήγε για την κεφαλιά, αλλά βρήκε τη μπάλα με το γόνατο).

Η επιμονή των γηπεδούχων δικαιώθηκε στο 78΄, με τον νεοεισελθόντα Μουντάρι να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μοχάμαντ από δεξιά, και να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του στη διοργάνωση. Η μείωση του σκορ σκόρπισε ενθουσιασμό, ο οποίος όμως κόπασε στο 84΄, με τον Τσεϊχ Ντιένγκ (που επίσης είχε μπει αλλαγή) να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Ιλιμάν Εντιαγέ και να «σφραγίζει» τη νίκη της Σενεγάλης.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Μοχάμαντ, Αχμέντ, Μαντίμπο - Ντιά, Γιάκομπς, Σις

Οι συνθέσεις:

ΚΑΤΑΡ (Φέλιξ Σάντσες): Μπαρσάμ, Πέδρο Μιγκέλ (83΄ Γουαάντ), Α. Χασάν, Μοχάμαντ, Αλ Χάιντος (74΄ Μουντάρι), Αφίφ, Μπουντιάφ (69΄ Χατέμ), Αχμέντ (83΄ Σαλμάν), Μαντίμπο, Κούκι, Αλί

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Ν. Μεντί (78΄ Π. Σαρ), Ντιεντιού (74΄ Τσ. Ντιένγκ), Ι. Γκεΐ, Γιάκομπς (78΄ Π. Σισέ), Ντιατά (64΄ Σις), Ντιά, Ι. Σαρ (74΄ Ι. Εντιαγέ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr