Μουντιάλ

Οι ΗΠΑ σκληρό «καρύδι» για την Αγγλία [vids]

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 23:02

Μια ακόμα φορά που οι Αμερικανοί έβαλαν… δύσκολα στους Άγγλους με το μεταξύ τους ματς να λήγει 0-0.

Οι ΗΠΑ σκληρό «καρύδι» για την Αγγλία [vids]

Η Αγγλία με νίκη θα είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση από τη 2η αγωνιστική. Δεν τα κατάφερε. Με το ματς με τις ΗΠΑ να λήγει 0-0. Όμως, η εικόνα του ματς και το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν… αδικεί την Αγγλία, αλλά τις ΗΠΑ. Μιας και οι Αμερικανοί έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Σάουθγκεϊτ, ενώ είχε και δοκάρι με τον Πούλισικ στο 33'.

Το ματς ήταν ανοικτό από την αρχή. Κι αυτό διότι οι ΗΠΑ δεν έπαιξαν παθητικά. Κοίταξαν στα… μάτια την Αγγλία. Παρότι η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είχε την κατοχή της μπάλας, οι Αμερικανοί ήταν πολύ επικίνδυνοι! Η πρώτη φάση ανήκε στην Αγγλία, στο 10'. Αντεπίθεση με Μπέλιγχαμ, Σάκα και τον Κέιν τελικό αποδέκτη. Ωστόσο, ο Ριμ με τάκλιν παραχώρησε το κόρνερ. Οι ΗΠΑ «απάντησαν» στο 17' με την κεφαλιά του Ράιτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Νέα μεγάλη φάση των ΗΠΑ στο 26' μετά τη σέντρα του Μούσα, αλλά ο ΜακΚένι δεν κατάφερε να κάνει καλό τελείωμα.

Με την υπεροχή των Αμερικανών να συνεχίζεται. Στο 33' εξαιρετική ενέργεια και καταπληκτικό σουτ του Πούλισκ, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σουτ του Μάουντ, αλλά και την εντυπωσιακή αντίδραση του Τέρνερ.

Οι ΗΠΑ πίεσαν το ίδιο δυναμικά και στο δεύτερο ημίχρονο. Με αποτέλεσμα να κερδίσουν αρκετά κόρνερ ως το 65'. Αλλά, δυστυχώς για εκείνους, οι στατικές αυτές φάσεις πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η άμυνα των Άγγλων και ο Πίκφορντ, όπου χρειάστηκε, έκανε ό,τι έπρεπε και διατήρησαν το αποτέλεσμα στο 0-0. Όσο κυλούσε το ματς τόσο ήταν φανερή η κούραση ορισμένων παικτών. Με τον Σάουθγκεϊτ και τον Μπέρχολτερ να διαφοροποιούν τα πλάνα τους, φρεσκάροντας τις ενδεκάδες τους.

Το μόνο που άλλαξε ήταν το γεγονός ότι οι Άγγλοι ισορρόπησαν εν μέρει το ματς. Όμως, την περιοχή του Τέρνερ δεν την «πάτησαν» σε ροή αγώνα! Έγινε, όμως, στο φινάλε από τα στατική φάση. Στο 90'+3 ο Σο εκτέλεσε φάουλ, ο Κέιν έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία, καθώς οι Άγγλοι θα μπορούσαν να «κλέψουν» το ματς.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουγκεϊτ): Πίκφορντ, Τρίπιερ, Στόουνς. Μαγκουάιρ, Σο, Ράις, Μάουντ, Μπέλιγχαμ (68' Χέντερσον), Σάκα (77' Ράσφορντ), Στέρλινγκ (68' Γκρίλις), Κέιν.

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπέρχολτερ): Τέρνερ, Ντεστ (77' Μουρ), Ζίμερμαν, Ρόμπινσον. Ριμ, Άνταμς, Μούσα, ΜακΚένι (77' Αάρονσον), Πούλισικ, Ράιτ (83' Σάρτζεντ), Γουεά (83' Ρέινα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr