Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Ελπίδες για την Αυστραλία, 1-0 την Τυνησία (vid)

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 14:58

Το γκολ του Ντιούκ έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Αυστραλία

Μουντιάλ 2022: Ελπίδες για την Αυστραλία, 1-0 την Τυνησία  (vid)

Η Αυστραλία ήταν η μεγάλη νικήτρια με 1-0 στο κομβικό ματς με την Τυνησία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου στο Μουντιάλ 2022.

Για την Αυστραλία αυτή ήταν οι τρεις πρώτοι βαθμοί, μετά την 4άρα που δέχθηκε στην πρεμιέρα κόντρα στη Γαλλία. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο εντυπωσιακό και χωρητικότητας 44.325 θεατών, «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ Ουάκρα. Η Τυνησία είχε φέρεi 0-0 με την Δανία στην πρεμιέρα της.

Μετά από ένα «αναγνωριστικό», με την Αυστραλία να διατηρεί την κατοχή της μπάλας. Τα «καγκουρό» άνοιξαν το σκορ. Στο 23ο λεπτό, ο Γκούντγουϊν σέντραρε από τα αριστερά. Η μπάλα κόντραρε στον Μπρον και πήρε ιδανική τροχιά για το κεφάλι του Ντιούκ. Ο οποίος με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα «έπεσε», με τους Τυνήσιους να χάνουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Αρχικά, στο 41` ο Σουτάρ με προβολή έδιωξε την μπάλα από τα δυνατό πλασέ του Ντράγκερ (σ.σ. η μπάλα κατευθυνόταν στην εστία του Ράϊαν). Λίγο αργότερα (48`) ο Μσακνί, δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στην επανάληψη, οι Αφρικανοί προσπάθησαν να φθάσουν στην ισοφάριση. Όμως οι Αυστραλοί, κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του ματς και να μην απειληθούν ιδιαίτερα.

Στο 71ο λεπτό, ο Λέκι απέτυχε να βρει την μπάλα, όντας σε πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μσακνί «υποχρέωσε» σε εξαιρετική απόκρουση τον Ράϊαν. Στο 73ο λεπτό, έκανε το ντεμπούτο του στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο δεξιός οπισθοφύλακας του Ατρομήτου, Ουαντί Κεχρίντα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι Τυνήσιοι πίεσαν «ασφυκτικά». Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΤΥΝΗΣΙΑ (Τζαλέλ Καντρί): Νταμέν, Μπρον (73` Κεχρίντα), Μεριά, Ταλμπί, Ντράγκερ (46` Σάσι), Σκίρι, Λαϊντουνί (67` Καζρί), Αμπντί, Σλιτί, Τζεμπαλί (73` Κενίσι), Μσακνί.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκράχαμ Αρνολντ): Ράϊαν, Κάρατσιτς (75` Ντεγκενέκ), Ρόουλς, Σουτάρ, Μπέχιτς, ΜακΓκρι (64` Χρούστιτς), Μούϊ, Ιρβάϊν, Λέκι (85` Μπακούς), Ντιουκ (64` ΜακΛάρεν), Γκούντγουϊν (85` Μαμπίλ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr