Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Προβάδισμα πρόκρισης η Πολωνία, 2-0 την Σαουδική Αραβία (vid)

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 17:25

Οι Ζιελίνσκι και Λεβαντόφσκι έβαλαν τα γκολ για την Πολωνία ενώ ο Σέζνι απέκρουσε πέναλτι

Μουντιάλ 2022: Προβάδισμα πρόκρισης η Πολωνία, 2-0 την Σαουδική Αραβία (vid)

Η Πολωνία πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στην Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Μουντιάλ 2022 για τον 3ο όμιλο.

Μια νίκη που έβαλε την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε τροχιά πρόκρισης, ενώ στο κόλπο παραμένει και η Σαουδική Αραβία με τους τρεις βαθμούς της.

Τα γκολ πέτυχαν οι Ζιελίνσκι (39') και Λεβαντόβσκι (82'). Η αναμέτρηση έγινε στο «Education City Stadium» της πόλης Αλ Ραγιάν, παρουσία 45 χιλιάδων φιλάθλων.

Πιο συμπαγής ομάδα η Πολωνία είχε σε μεγάλη ημέρα τον τερματοφύλακα της. Ο Σέσνι κράτησε ανέπαφη την εστία του σε αρκετές στιγμές. Με κορυφαία την απόκρουση πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Η Σαουδική Αραβία μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Και άρχισε να πιέζει την αντίπαλη περιοχή. Με ασφυκτικό πρέσινγκ σε όλους τους χώρους. Οι παίκτες της κέρδιζαν την μπάλα και προσπαθούσαν να πλησιάσουν την εστία της Πολωνίας.

Από την πλευρά τους οι παίκτες της Πολωνίας προσπαθούσαν να ισορροπήσουν το ματς. Και τα κατάφεραν μετά το πρώτο τέταρτο, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια των πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ετσι έφθασαν στο 1-0. Στο 39ο λεπτό μετά από ωραία αντεπίθεση από τα δεξιά. Και γύρισμα προς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που βγήκε τετ α τετ. Αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά. Κυνήγησε την μπάλα και σε δεύτερο χρόνο τη γύρισε όπως έπρεπε προς τον Ζιελίνσκι. Που σούταρε δυνατά, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Αλ-Οβάις.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Σαουδική Αραβία κέρδισσε πέναλτι.

Ο Βραζιλιάνος διαιτητής, Σαμπάιο, αφού είδε τη φάση, μετά από υπόδειξη του VAR. Υπέδειξε το χτύπημα του Μπιέλικ χαμηλά στο πόδι του Αλ-Σεχίρι και έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλ Νταουσάρι. Αλλά ο Σέζνι τον σταμάτησε. Όπως και την προσπάθεια του Αλ Μπουράικ που πήρε το ριμπάουντ, σώζοντας την Πολωνία από βέβαιο γκολ!

Στην επανάληψη η Σαουδική Αραβία μπήκε ξανά δυνατά και στο 55ο λεπτό έφθασε ξανά κοντά στο γκολ. Αλλά σταμάτησε ξανά στον Σέζνι. Τότε η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στα πόδια του Αλ Νταουσάρι. Στο ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το πλασέ με τον Πολωνό γκολκίπερ και πάλι να λέει όχι με επέμβαση με τα πόδια.

Η Πολωνία είχε δύο δοκάρια. Πρώτα στο 63' όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά του Φρανκόβσκι, η κεφαλιά του Μίλικ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα σέντρα από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι. Αυτή τη φορά με τον Λεβαντόβσκι να μπαίνει στη φάση. Να κάνει το πλασέ και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 82ο λεπτό η Πολωνία «καθάρισε» το ματς. Όταν μετά από λάθος στην άμυνα της Σαουδικής Αραβίας, ο Λεβαντόβσκι θα το εκμεταλλευτεί. Θα κλέψει τη μπάλα και θα πετύχει το πρώτο του τέρμα σε παγκόσμιο κύπελλο.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Φρανκόβσκι, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63' Καμίνσκι), Μίλικ (70' Πιόντεκ), Λεβαντόβσκι.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουραΐκ (65' Αλ Γκανάμ), Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Μάλκι (86' Αλ Ομούντ), Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Ναχέι (46' Αλ Ναμπίντ, 90'+ Μπαχμπρί), Αλ Σεχρί (86' Ν. Αλ Νταουσάρι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr