Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Έγραψε ιστορία το Μαρόκο! [vids]

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 17:50

Νίκησε 2-0 το Βέλγιο και μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Ήττα για τους «κόκκινους διάβολους» στους ομίλους μετά το 1994.

Μουντιάλ 2022: Έγραψε ιστορία το Μαρόκο! [vids]

Το Μαρόκο έβαλε… φωτιά στον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Βόρειο-Αφρικανοί έγραψαν ιστορία. Όχι μόνο γιατί νίκησαν την ομάδα που είναι στο Νο2 του FIFA ranking, αλλά γιατί το υποχρέωσαν στην πρώτη του ήττα στη φάση των ομίλων μετά το Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ. Τότε οι Βέλγοι είχαν ηττηθεί από τη Σαουδική Αραβία. Μετά από 28 χρόνια υπέστησαν ήττα ξανά σε όμιλο, αυτή τη φορά 2-0 από το Μαρόκο!

Όπως και στο πρώτο ματς με τον Καναδά, που χρειάστηκε να πιάσει πέναλτι ο Κουρτουά, οι Βέλγοι δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Είχαν μεν ορισμένες καλές στιγμές, αλλά ήταν κυρίως αποτέλεσμα της ποιότητες των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Στο 6' ο Μπατσουαγί βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν νίκησε τον Μουνίρ.

Το Μαρόκο έπαιζε με μυαλό και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου σκόραρε. Αλλά στο φάουλ του Ζίγιες, η κίνηση του Αζέρ επηρέασε την ορατότητα του Κουρτουά. Έτσι, το γκολ δεν μέτρησε και το Μαρόκο δεν προηγήθηκε, σε εκείνο το σημείο, 1-0.

Οι Βόρειο-Αφρικανοί ήταν καλύτεροι στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Είχαν τις φάσεις τους με Ζίγιες και Μπουφάλ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αλλά και το Βέλγιο απείλησαν με Αζάρ και Μέρτενς.

Τελικά στο 73' ήρθε το γκολ. Το πέτυχε το Μαρόκο, σε μια φάση που έχει ευθύνη ο Κουρτουά, στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαμπίρι (1-0).

Για να φτάσει στο ματς στις καθυστερήσεις. Ώστε, στο 90'+2, ο Ζίγιες να γυρίσει την μπάλα και ο Αμπουκχάλ να νικά από κοντά τον Κουρτουά για το τελικό 2-0.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ (81' Λουκάκου), Αλντερβάιλερντ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε, Ονάνα (60' Τίλεμανς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ (75' Τροσάρ), Ντε Μπρόινε, Ε. Αζάρ (60' Μέρτενς), Μπατσουαγί (75' Ντε Κέτελαρ).

ΜΑΡΟΚΟ (Γουαλίντ Ρεγκραγκουί): Μουνίρ, Χακίμι (68' Ατιγιάτ), Αζέρ, Σάις, Μαζραουιί, Ουνάχι, Άμραμπατ, Αμαλάχ (68' Σαμπίρι), Ζίγιες, Μπουφάλ (73' Αμπουκχάλ), Εν-Νεσίρι (73' Χαμνταλάχ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr