Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Νότια Κορέα - Γκάνα 2-3, ούτε ο Χίτσκοκ τέτοιο σενάριο! (vids)

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 - 17:41

Μεγάλη νίκη για την Γκάνα που πάντως πέρασε πολλά για να την σημειώσει κόντρα στην αξιόλογη Νότια Κορέα

Μουντιάλ 2022: Νότια Κορέα - Γκάνα 2-3, ούτε ο Χίτσκοκ τέτοιο σενάριο! (vids)

Μουντιάλ 2022: Η Γκάνα νίκησε 3-2 την Νότια Κορέα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 8ο όμιλο, σε ένα ματς - θρίλερ.

Μουντιάλ 2022: Σπουδαίο παιχνίδι που έγινε στο "Education City Stadium" του Αλ Ραγιάν. Η Γκάνα πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στη Νότια Κορέα που είχε βασικό τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ του Ολυμπιακού. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασε σε κλάμματα. Αλλαγή μπήκε ο άλλος άσος των Πειραιωτών, Ουί Τζο Χουάνγκ.

Η Γκάνα αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση. Θα παίξει πλέον κόντρα στην Ουρουγουάη το εισιτήριο για τους «16». Η Κορέα έμεινε στον ένα βαθμό και, έχοντας μπροστά της το ματς με την Πορτογαλία, πάει προς αποκλεισμό.

Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο, με τέρματα των Σαλίσου (24΄) και Κούντους (34΄). Αλλά με δύο γκολ του Γκουέ-σουνγκ Τσο (58΄, 61΄), η ασιατική ομάδα ισοφάρισε προσωρινά.

Ο Κούντους στο 68΄ χάρισε τελικά τη νίκη στους «black stars». Ένα γκολ που ήρθε με την μπάλα να του στρώνεται μετά από ένα... τσαφ του συμπαίκτη του Ινιάκι Γουίλιαμς.

Ο Ζίγκι διαφύλαξε το προβάδισμα των Αφρικανών, αποκρούοντας δύσκολα το απευθείας φάουλ του Κανγκ-ιν Λι στο 75΄. Ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σαλίσου έσωσε σχεδόν πάνω στη γραμμή, στο πλασέ του Τζιν-σου Κιμ. Ο οποίος είχε άλλη μία ευκαιρία στο 84΄, όταν αστόχησε σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Η τελευταία ευκαιρία των Κορεατών ήταν ένα σουτ του Τσο στο 94΄. Στο οποίο ο Ζίγκι είπε εκ νέου «όχι» και επισφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο Πορτογάλος προπονητής της Νότιας Κορέας, Πάουλο Μπέντο.

Διαιτητής: Αντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κίτρινες: Γου-γιουνγκ Τζουνγκ, Γιουνγκ-γκουόν Κιμ - Αμαρτέι, Λαμπτέι

Οι συνθέσεις:

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Πάουλο Μπέντο): Σέουνγκ-γκιου Κιμ, Μουν-χουάν Κιμ, Μιν-τζάε Κιμ (90+2΄ Κιουν-γκουόν Κουόν), Γιουνγκ-γκουόν Κιμ, Τζιν-σου Κιμ, Γου-γιουνγκ Τζουνγκ (78΄ Ουί-τζο Χουάνγκ), Ιν-μπέομ Χουάνγκ, Χέουνγκ-μιν Σον, Γου-γέονγκ Τζέονγκ (46΄ Σανγκ-χο Να), Τσανγκ-χουν Κουόν (57΄ Κανγκ-ιν Λι), Γκουέ-σουνγκ Τσο

ΓΚΑΝΑ (Οτο Αντο): Ζίγκι, Λαμπτέι (78΄ Οντόι), Αμαρτέι, Σαλίσου, Μενσά (88΄ Ραχμάν), Παρτέι, Αμπντούλ Σαμέντ, Κούντους (83΄ Τζίκου), Α. Αγιού (78΄ Κιερέ), Γουίλιαμς, Τζ. Αγιού (78΄ Σουλεμανά)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr