Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Η «Σελεσάο» με Κασεμίρο στους «16» [vids]

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 - 19:53

Η Βραζιλία βρήκε τον τρόπο να διαπεράσει το… πούλμαν της Ελβετίας (1-0) και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Μουντιάλ 2022: Η «Σελεσάο» με Κασεμίρο στους «16» [vids]

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.5 4.15 6.5 1.77 2 1.27 3.7 2.17 1.61 1.09 1.23 2.65

Νίκη-πρόκριση (1-0) στην επόμενη φάση του Μουντιάλ του Κατάρ και για τη Βραζιλία. Η «Σελεσάο», χωρίς τον Νεϊμάρ, είχε από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο. Απώλεσε ευκαιρίες, πέτυχε γκολ με τον Βινίσιους στο 64' που ακυρώθηκε μέσω VAR και τελικά έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» με την γκολάρα του Κασεμίρο, στο 83'.

Ένα ματς εντελώς διαφορετικό από εκείνο της πρεμιέρας των Βραζιλιάνων κόντρα στη Σερβία. Διότι οι Ελβετοί έπαιζαν συνεχώς πίσω από την μπάλα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Με αποτέλεσμα οι παίκτες της «Σελεσάο» να μην βρουν αρκετούς χώρους για να απειλήσουν την εστία του Ζόμερ.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Τίτε είχε τις στιγμές της. Η πιο καλή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 27'. Με το κοντινό σουτ του Βινίσους, αλλά ο Ζόμερ έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ελβετός γκολκίπερ είπε όχι και στον Ραφίνια, στο 31'. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0.

Η είσοδος του Ροντρίγκο με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, έδωσε… πνοή στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης της Βραζιλίας. Με την πρώτη μεγάλη στιγμή να έρχεται στο 56', αλλά στο γύρισμα του Βινίσιους, ο Ριτσάρλισον δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η «Σελεσάο» γκολ πέτυχε στο 64'. Σε μια φάση που ο Ριτσάρλισον βρήκε την μπάλα, ο Ροντρίγκο πάσαρε στον Κασεμίρο που έδωσε την κάθετη πάσα στον Βινίσιους. Ο τελευταίος «τσίμπησε» την μπάλα, απέφυγε τον Βίντμερ και πλάσαρε τον Ζόμερ. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Ριτσάρλισον ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η υπεροχή της Βραζιλίας τελικά «καρποφόρησε» στο 83'. Σε μια φάση που ο Ροντρίγκο πάσαρε και ο Κασεμίρο με σουτ στην κίνηση, πέτυχε το γκολ που έδωσε στη «Σελεσάο» το 1-0 και τελικά τη νίκη.

Με την ομάδα του Τίτε να έχει τεράστια ευκαιρία για το 2-0 στο 90'+4. Όταν ο Βινίσους πάσαρε στον Ροντρίγκο, αλλά στο σουτ του τελευταίου υπήρξε σωτήρια επέμβαση του Ακάντζι.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Σάντρο (86' Τέλες), Κασεμίρο, Φρεντ (58' Μπρούνο Γκιμαράες), Πακετά (46' Ροντρίγκο), Ραφίνια (73' Άντονι), Βινίσιους, Ριτσάρλισον (73' Γκαμπριέλ Ζεσούς).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ, Τσάκα, Σο (76' Έμπισερ), Βάργκας (59' Φερνάντες), Ρίντερ (59' Στέφεν), Εμπολό (76' Σεφέροβιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr