Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Η Πορτογαλία έβγαλε εισιτήριο πρόκρισης [vids]

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 - 22:59

Με τα δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες, η Εθνική του Σάντος νίκησε 2-0 την Ουρουγουάη και πέρασε στους «16» του Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2022: Η Πορτογαλία έβγαλε εισιτήριο πρόκρισης [vids]

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.93 3.25 4.55 1.6 2.3 1.2 4.35 2 1.71 1.23 1.32 1.87

Η πρώτη αποστολή των Πορτογάλων ολοκληρώθηκε. Η εθνική ομάδα του Φερνάντο Σάντος την έφερε εις πέρας με επιτυχία. Οι Ίβηρες νίκησαν σε ένα πολύ μεγάλο ματς 2-0 την Ουρουγουάη και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16» του Μουντιάλ στο Κατάρ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες που πέτυχε δύο γκολ και είχε δοκάρι στο 90'+8. Δοκάρι και για την «Σελέστε» με τον Γκόμες στο 75'! Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θέλει νίκη με την Γκάνα, για να περάσει στον επόμενο γύρο.

Το μεγάλο ματς είχε από την αρχή πολύ καλό ρυθμό. Μέσα στο πρώτο τρίλεπτο ήδη οι δύο ομάδες είχαν από ένα σουτ, με Ολιβέρα η Ουρουγουάη (2'), με Καρβάλιο η Πορτογαλία (3'). Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Με τα νεύρα να είναι στο… κόκκινο από το πρώτο λεπτό. Αλλά μεγάλη φάση δεν είχε καμία από τις δύο ομάδες ως το 32'. Μια φάση όπου ο Μπεντανκούρ πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, πέρασε τρεις αντιπάλους, αλλά δεν είχε το φινάλε που θα ήθελε. Μιας και στο πλασέ του από θέση τετ-α-τετ, ο Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε.

Όμως, το ματς στο δεύτερο ημίχρονο άνοιξε. Με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Ζοάο Φέλιξ απείλησε στο 52' κι αυτό ήταν σημάδι για τη συνέχεια. Καθώς στο 54' ήρθε το γκολ για τους Πορτογάλους. Ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, ο Κριστιάνο κινήθηκε στην πορεία της μπάλας. Ναι μεν δεν την βρήκε, αλλά ξεγέλασε τον Ροσέτ και το 1-0 ήταν γεγονός.

Οι αλλαγές του Ντιέγκο Αλόνσο άλλαξαν την εικόνα του ματς με την Ουρουγουάη να ανεβάζει την απόδοσή της κατακόρυφα! Μέσα σε ένα πεντάλεπτο η Ουρουγουάη είχε τρεις φάσεις για γκολ. Στο 75' ο Μαξιμιλιάνο Γκόμες, μετά την πάσα του Πελίστρι, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντιόγκο Κόστα!

Στο 78' μετά από φάουλ, ο Σουάρες πλάσαρε λίγο άουτ από κοντά. Και στο 79' ο Ντε Αρασκαέτα βρέθηκε σε θέση βολή, μετά την κάθετη πάσα του Βαλβέρδε, αλλά δεν νίκησε τον Ντιέγκο Κόστα.

Η Πορτογαλία έπαιξε για να κρατήσει το 1-0 και τη νίκη-πρόκριση. Στο 90' και μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Χιμένες, στην κίνηση του Μπρούνο Φερνάντες. Μια φάση, πάντως, που σηκώνει συζήτηση. Τελικά στο 90'+3 το εκτέλεσε εύστοχα ο Μπρούνο Φερνάντες για το 2-0!

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαξε το χατ τρικ! Στο 90'+8 με σουτ στην κίνηση, αλλά ο Ροσέτ έδιωξε σε κόρνερ. Ακόμη, στο 90'+9 σημάδεψε το δεξί δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Νούνο Μέντες (42' Γκερέιρο), Γουίλιαμ Καρβάλιο (82' Ζοάο Παλίνια), Νέβες (69' Λεάο), Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο (82' Γκονσάλο Ράμος), Ζοάο Φέλιξ (82' Ματέους Νούνες).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροσέτ, Χιμένες, Γοδίν (62' Πελίστρι), Κόατες, Βαρέλα, Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ, Βεσίνο (62' Ντε Αρασκαέτα), Ολιβέρα (86' Βίνια), Καβάνι (73' Σουάρες), Νούνιες (73' Μ. Γκόμες).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr