Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Πρόκριση για Σενεγάλη! (vids)

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 - 18:58

Νίκη-χρυσάφι με 2-1 επί του Εκουαδόρ πανηγύρισε η πρωταθλήτρια Αφρικής και πέρασε στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Εκεί θα βρεθεί και η Ολλανδία, που επικράτησε εύκολα του Κατάρ (2-0).

Μουντιάλ 2022: Πρόκριση για Σενεγάλη! (vids)

Η πρόκριση στους 16 φέρνει τους πρωταθλητές Αφρικής αντιμέτωπους με το νικητή του 2ου ομίλου που θα αναδειχθεί το βράδυ μεταξύ Αγγλίας, Ιράν, ΗΠΑ και Ουαλίας, με τον αγώνα να διεξάγεται το προσεχές Σάββατο.

Η Σενεγάλη "επιβίωσε" σε ένα ματς με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων που «έσπασε» καρδιές μέχρι το τελικό σφύριγμα του Κλεμάν Τουρπέν. Τα «λιοντάρια της Τεράνγκα», αν κι αγωνίζονται στο εφετινό Μουντιάλ χωρίς τον ηγέτη τους Σαντιό Μανέ, προηγήθηκαν στο 44’ με το εύστοχο πέναλτι του Σαρ και παρά την ισοφάριση του Καϊσέδο στο 68’, ο αρχηγός, Καλιντού Κουλιμπαλί σκοράροντας στο 70’ τους οδήγησε στη μεγάλη πρόκριση.

Εκουαδόρ: Γκαλίντεζ, Πρεσιάδο (85' Πορόζο), Τόρες, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν, Φράνκο (46' Σαρμιέντο), Γκρουέζο (46' Σιφουέντες), Καϊσέδο, Πλάτα, Βαλένσια, Εστράδα (64' Ρεάσκος)

Σενεγάλη: Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς, Σις (75' Μεντί), Π. Γκέιγ, Ι. Γκέιγ, Ντιάιγ (74' Ντιένγκ), Σαρ, Ντιά (95' Σισέ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΚΑΤΑΡ 2-0

Οι “οράνιε” δεν θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπίσουν προβλήματα απέναντι στο αδύναμο Κατάρ, επικρατώντας στο ρελαντί σφράγισαν πρόκριση αλλά και πρωτιά στο γκρουπ. Οι Καταριανοί έγιναν οι πρώτοι διοργανωτές που αποχαιρετούν το τουρνουά χωρίς να πάρουν έστω ένα βαθμό.

Η Ολλανδία είχε την πρωτοβουλία εξαρχής, το Κατάρ με διπλή ζώνη άμυνας προσπαθούσε να κρατήσει το «μηδέν» στα μετόπισθεν. Στο 4’ χάθηκε τριπλή ευκαιρία για τους «οράνιε», Κλάασεν και Μπλιντ δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Στο 26’ όμως, ήρθε τελικά το γκολ για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, με τον Κλάασεν να τροφοδοτεί τον Χάκπο και τον νεαρό επιθετικό να εκτελεί με δυνατό σουτ τον Μπαρσάμ, φτάνοντας τα τρία τέρματα σε ισάριθμα ματς στους ομίλους.

Τα όνειρα των διοργανωτών να διεκδικήσουν έστω τον βαθμό ουσιαστικά έσβησαν στο ξεκίνημα της επανάληψης (49’), με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ να γράφει το 2-0 στην πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους «οράνιε» να κυκλοφορούν πλέον άνετα τη μπάλα και να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει και των νοκ-άουτ. Ως το φινάλε παρά τις προσπάθειες των Ολλανδών να πετύχουν και τρίτο γκολ, με τον Μπέργκχαους να σημαδεύει μάλιστα το δοκάρι στο 92’, το σκορ έμεινε αναλλοίωτο.

Κατάρ: Μπαρσάμ, Αχμέντ, Χασάν, Κούκι, Μιγξέλ, Μοχαμάντ (85' Κόντερ), Μαντίμπο (64' Μουμπιάφ), Χατέμ (85' Αλαελντίν), Αλ Χαϊντός (64' Ασαντάλα), Αφίφ, Αλί (64' Μουντάρι).

Ολλανδία: Νόπερτ, Ακέ, φαν Ντάικ, Τίμπερ,. Μπλιντ, Ντάμφρις, Ντε Γιονγκ (86' Τέιλορ), Ντε Ρουν (82' Κλάασεν), Κλάασεν (66' Γιάνσεν), Ντεπάι (66' Μπέργκχαους), Γκάκπο (82' Βέγκχορστ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr