Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Πρόκριση για Αγγλία και ΗΠΑ! (vids)

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 - 23:06

Τα "τρία λιοντάρια" δυσκολεύτηκαν μόνο για ένα ημίχρονο απέναντι στην Ουαλία (3-0) κατακτώντας την πρωτιά στον 2ο όμιλο και στους "16" θα αντιμετωπίσουν την Σενεγάλη, μεγάλη πρόκριση για τους Αμερικανούς που υπέταξαν με 1-0 το Ιράν και θα βρουν στον δρόμο τους την Ολλανδία

Μουντιάλ 2022: Πρόκριση για Αγγλία και ΗΠΑ! (vids)

Το 104ο ραντεβού ανάμεσα στην Αγγλία και στην Ουαλία και πρώτο σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ, που την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη με... φόντο τα προημιτελικά. Η Ουαλία μετά τη σημερινή της ήττα (2η μετά το 2-0 από το Ιράν) στην πρώτη παρουσία της σε τελικούς Μουντιάλ μετά το 1958, αποκλείστηκε κι επιστρέφει... σπίτι με δύο ήττες και μία ισοπαλία (1-1 με ΗΠΑ).

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Άγγλων ήταν ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και στο δεύτερο. Γενικά, πάντως, η ομάδα του Σαουθγκέιτ δεν είχε καμία σχέση με εκείνη που έπαιξε εναντίον του Ιράν, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος στο οποίο κυριάρχησε ολοκληρωτικά.

Η Αγγλία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 10ο λεπτό όταν ο Ράσφορντ βρέθηκε απέναντι από τον Γουόρντ αλλά ο τερματοφύλακας των Ουαλών κράτησε ανέπαφη την εστία του. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ είχαν την κατοχή της μπάλας ψάχνοντας το γκολ με στατικές φάσεις. Στο 19’ ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Το σκηνικό επαναλαμβανόταν με την Αγγλία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να βρει τους χώρους και να απειλήσει.

Στο 38’ ο Φόντεν σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ράσφορντ λίγο αργότερα. Οι Άγγλοι απείλησαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Κέιν και τον Στόουνς. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Άλεν έπιασε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη προσπάθεια της Ουαλίας να βγει μπροστά.

Η Αγγλία άνοιξε το σκορ στο 50’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Φόντεν μετά από ασίστ του Κέιν. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν. Η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ δεν μπορούσε να απειλήσει. Η Αγγλία σημείωσε τρίτο γκολ με τον Ράσφορντ στο 68ο λεπτό με καταπληκτική κίνηση του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ έφτασε κοντά στο γκολ στο 72ο και το 77' και ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο τελευταίο τέταρτο.

Ουαλία: Γουόρντ, Νέκο Γουίλιαμς (36' Ρόμπερτς), Ρόντον, Μέπαμ, Ντέιβις (59' Μορέλ), Ράμσεϊ, Αμπάντου, Άλεν (81' Κόλγουιλ), Μπέιλ (46' Τζόνσον), Μουρ, Τζέιμς (77' Χάρι Γουίλσον)

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ (57' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65' Τρίπιερ), Χέντερσον, Ράις (58' Φίλιπς), Φόντεν, Μπέλιγχαμ, Ράσφορντ (75' Γκρίλις), Κέιν (58' Κάλουμ Γουίλσον)

ΙΡΑΝ-ΗΠΑ 0-1

Ενα γκολ του Πούλισικ στο φινάλε του πρώτου μέρους ήταν αρκετό στις ΗΠΑ για να πάρουν τη νίκη κόντρα στο Ιράν (0-1) και τη 2η θέση πίσω από την Αγγλία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν μόνο νίκη κόντρα στο Ιράν για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα κατάφεραν χάρη σε γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ στο φινάλε του πρώτου μέρους. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με γρήγορο ρυθμό αλλά χωρίς σπουδαίες ευκαιρίες με τις ΗΠΑ να θέλουν την κατοχή και το Ιράν να στοχεύει στην ταχύτητα. Η ομάδα του Γκρεγκ Μπερχάλτερ είχε τον έλεγχο και το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και παρότι στο φινάλε αγχώθηκε, κράτησε το πολύτιμο 0-1 και θα παίξει στους «16» με την Ολλανδία.

Ιράν: Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν, Χοσεϊνί, Πουραλιγκάντζι, Μοχαμάντι (45+2’ Καρίμι), Γκολιζαντέχ (77’ Φαρντ), Εζατολάχι, Νουρολάχι (71’ Τοραμπί), Χατζί Σαφί (72’ Τζαλάλι), Ταρεμί, Αζμούν (46’ Γκόντος).

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ρόμπινσον, Ριμ Κάρτερ-Βίκερς, Ντεστ (82’ Μουρ), Ανταμς, ΜακΚένι (65’ Ακόστα), Μούσα, Πούλισικ (46’ Ααρονσον), Γουεά (82’ Τσίμερμαν), Σάρτζεντ (77’ Ράιτ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr