Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Τα ρεκόρ του Μέσι!

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 - 12:00

Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να “σπάσει” μια σειρά απο ρεκόρ στην αποψινή αναμέτρηση με την Πολωνία. 

Μουντιάλ 2022: Τα ρεκόρ του Μέσι!

Ο ηγέτης της Αργεντινής πραγματοποιεί ένα θετικό τουρνουά στα γήπεδα του Κατάρ και… φλερτάρει με μια σειρά απο ρεκόρ.

999 – Ο Λιονέλ Μέσι θα δώσει τον 999ο αγώνα της επαγγελματικής του καριέρας εναντίον της Πολωνίας . Για το 1000ό, θα πρέπει η Αργεντινή να προκριθεί στους “16”. Σκόραρε 788 γκολ σε όλα αυτά τα παιχνίδια .

21 - Ο Μέσι θα αγωνιστεί για 21η φορά 21 σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον αγώνα με το Μεξικό . Ξεπέρασε τον Χαβιέ Μασεράνο (20) και ισοφάρισε τον κάτοχο του ρεκόρ για την Αργεντινή, τον μεγάλο Ντιέγο Μαραντόνα (21) . Οι μόνοι παίκτες που έπαιξαν ακόμη περισσότερους αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι οι Λόταρ Ματέους (25), Μίροσλαβ Κλόσε (24) και Παολο Μαλντίνιθ (23) .

13 – Με τη νίκη επί του Μεξικού, ο Μέσι κατέκτησε ένα ακόμα ρεκόρ με την αλμπισελέστε . Ξεπεράσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Χαβιέ Μασεράνο στον αριθμό νικών σε Παγκόσμιο Κύπελλο (εξαιρουμένων των νικών στα πέναλτι)

6 - Ο Μέσι έχει σκοράρει στους έξι τελευταίους διεθνείς αγώνες (δώδεκα γκολ) με την Αργεντινή. Ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση που είχε πετύχει μεταξύ Νοεμβρίου 2011 και Σεπτεμβρίου 2012. Αν σκοράρει και με την Πολωνία, σπάει το ρεκόρ καθώς δεν σκόραρε ποτέ σε επτά σερί διεθνείς αγώνες.

1 - Εάν ο Μέσι σκοράρει εναντίον της Πολωνίας, θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα σκοράρει σε όλους τους αγώνες των ομίλων σε περισσότερα από ένα Μουντιάλ. Το 2014, ο Μέσι σκόραρε και σε κάθε αγώνα του ομίλου.

7 - Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν “έπιασε” τους ΓκιγιέρμοΣταμπίλε και Ντιέγκο Μαραντόνα (8) όσον αφορά τα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μόνο ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα πέτυχε περισσότερα (10). Είναι εντυπωσιακό πως ο Μέσι σημείωσε όλα τα γκολ του στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη φάση των ομίλων, αλλά απέναντι σε ευρωπαίους αντιπάλους δεν έχει σκοράρει σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια Μουντιάλ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr