Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Τα «καγκουρό» έγραψαν ιστορία [vids]

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 - 18:56

Η Αυστραλία νίκησε 1-0 την Δανία και πέρασε στους «16» για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Μουντιάλ 2022: Τα «καγκουρό» έγραψαν ιστορία [vids]

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
6.5 4.85 1.42 1.88 1.88 1.34 3.15 2.05 1.68 2.82 1.2 1.08

Δεκαέξι χρόνια μετά το Μουντιάλ στη Γερμανία και η Αυστραλία είναι ξανά στην νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ. Τα «καγκουρό» που ξεκίνησαν τη φάση των ομίλων με ήττα 4-1 από τη Γαλλία, πήραν στη συνέχεια δύο τρίποντα και μαζί το εισιτήριο για τη φάση των «16». Το απόγευμα της Τετάρτης νίκησαν 1-0 την Δανία με το γκολ του Λέκι (60') και έγραψαν ιστορία.

Το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, ήταν κομμένο-ραμμένο στα μέτρα των Αυστραλών. Διότι το πλάνο του Άρνολντ, να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, πέτυχε. Αν και οι Δανοί είχαν κατοχή μπάλας στο 58% στα πρώτα 45 λεπτά, ουσιαστικά είχε μόλις μια καλή στιγμή στο διάστημα αυτό, Κι αυτό καθώς είχαν γρήγορες αντιδράσεις ανασταλτικά.

Επιπλέον, όποτε χρειάστηκε ο γκολκίπερ των «καγκουρό» ήταν εκεί. Με σωστές τοποθετήσεις, άμεσες αντιδράσεις και καθοριστικές επεμβάσεις. Στο 11' και το σουτ του Γένσεν από τα δεξιά, ο Ράιαν αντέδρασε έδιωξε σε κόρνερ. Οι Αυστραλοί από την πλευρά τους είχε ένα σουτ με τον ΜακΓκρι, αλλά ο Σμάιχελ δεν ανησύχησε και μπλόκαρε την μπάλα.

Στην εκκίνηση του δευτέρου 45λεπτου, οι Αυστραλοί έδειξαν να πατούν καλύτερα. Στο 48' και μετά το γύρισμα του ΜακΓκρι, ο Ιρβάιν δεν έκανε καλό τελείωμα.

Όμως, από εκείνο το σημείο και μετά οι Δανοί ξαναπήραν την μπάλα στην κατοχή τους. Ωστόσο, μέχρι το 60' καθαρή φάση για γκολ δεν είχε. Μιας και οι Αυστραλοί συνέχισαν να αμύνονται σωστά. Πρώτοι πάνω στην μπάλα, με αποφασιστικότητα. Η προσπάθειά τους δικαιώθηκε στο 60'. Αντεπίθεση, με υπέροχη ατομική ενέργεια και γκολ του Λέκι, που απέφυγε τον Μέλε, για το 1-0 των «καγκουρό». Ένα γκολ πρόκρισης στην επόμενη φάση!

Η είσοδος του Κορνέλιους έδωσε οντότητα στην περιοχή των Αυστραλών. Με την κατοχή μπάλας για τους Δανούς να φτάνει στο 60%. Στο 71' υπήρξε μια… περίεργη φάση. Ανατροπή του Ντόλμπεργκ με τον διαιτητή να καταλογίζει αρχικά πέναλτι. Όμως, ο παίκτης της Δανίας ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Κορνέλιους στο 73' απείλησε με κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ωστόσο μετά από αυτή τη φάση, το ματς έδειχνε να έχει «βαλσαμωθεί». Οι Αυστραλοί διατήρησαν τον έλεγχο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν. Η κεφαλιά του Κορνέλιους στο 90'+6 δεν αποτέλεσμα πρόβλημα για τον Ράιαν.

Αυστραλία (Γκράχαμ ‘Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (89' Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουϊν (46' Μπάκους), ΜακΓκρι (74' Ράιτ), Ντιούκ (82' ΜακΛάρεν),

Δανία (Κάσπερ Γιούμλαντ): Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν (46' Μπα), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μέλε (69' Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Γένσεν (59' Ντάμσγκαρντ), Σκοβ Όλσεν (69' Σκοβ), Λίντστρεμ, Έρικσεν, Μπρεϊθγουέιτ (59' Ντόλμπεργκ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr