Μουντιάλ

Μουντιάλ 2002: Με ψηλά το κεφάλι η Τυνησία - Πρώτη η Γαλλία [vids]

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 - 19:17

Νίκη γοήτρου 1-0 για τους Βόρειο-Αφρικανούς με το γκολ του Καζρί (57') όμως δεν έφτασε. Πρωτιά στον όμιλο για τους «τρικολόρ».

Μουντιάλ 2002: Με ψηλά το κεφάλι η Τυνησία - Πρώτη η Γαλλία [vids]

Την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ κόντρα σε ομάδα από την Ευρώπη πέτυχε η Τυνησία. Νίκησε 1-0 τη Γαλλία. Ωστόσο, η επικράτηση της Αυστραλίας κόντρα στη Δανία δεν έδωσε την μέγιστη αξία σε αυτή τη νίκη. Μιας και δεν έφτασε στην ομάδα του Καντρί, για να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην φάση των νοκ άουτ ματς!

Το «λίφτινγκ» που έκανε ο Ντιντιέ Ντεσάν στην ενδεκάδα της Γαλλίας αποσυντόνισε λίγο την ομάδα του. Είναι χαρακτηριστικό πώς στο πρώτο ημίχρονο με την Τυνησία, οι «τρικολόρ» είχαν θέματα. Τόσο στο κομμάτι των συνεργασιών -επιθετικά- όσο και ανασταλτικά με τις αλληλοκαλύψεις. Οι Τυνήσιοι πέτυχαν γκολ νωρίς στο ματς. Στο 8' με την προβολή του Γκαντρί, αλλά ήταν εκτεθειμένος και ορθά αυτό δεν μέτρησε!

Η Γαλλία είχε την δική της, καλή στιγμή στο 25'. Με την τελική προσπάθεια του Κομάν, που δεν είχε θετική κατάληξη. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 35', ήταν οι Βόρειο-Αφρικανοί που είχαν καλή ευκαιρία με το σουτ του Καζρί, αλλά ο Μανταντά έδιωξε σε κόρνερ. Με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τα σουτ του Φοφανά και του Καζρί.

Η Τυνησία έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα. Προσπάθησε λοιπόν να φέρει το ματς προς την περιοχή του Μανταντά. Στο 52' ο Λαϊντουνί έκλεψε την μπάλα, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Γάλλου γκολκίπερ. Η ομάδα του Καντρί δικαιώθηκε τελικά στο 57'. Με την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Καζρί που πέρασε δύο παίκτες και πλάσαρε τον Μανταντά για το 1-0 της Τυνησίας! Ένα γκολ, το πρώτο των Βόρειο-Αφρικανών στο Μουντιάλ, το οποίο εκείνη την ώρα τους έστελνε στους «16».

Ο Ντεσάν έκανε μετά το γκολ αλλαγές, βάζοντας στο ματς Εμπαπέ, Ραμπιό και στην πορεία Γκριεζμάν και Ντεμπελέ. Οι «τρικολόρ» κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Άρχισαν να απειλούν. Μια κεφαλιά του και ένα σουτ του Ντεμπελέ, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στον Ντάμεν. Στο 89' ο Εμπαμπέ απείλησε με ατομική προσπάθεια, αλλά ο Ντάμεν αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε.

Ο Γκριεζμάν πέτυχε γκολ στο 90'+8 και αρχικά ο διαιτητής σφύριξε λήξη. Αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR, ορθά δεν μέτρησε και η Τυνησία πέτυχε μια νίκη γοήτρου με 1-0.

Τυνησία (Τζαλέλ Καντρί): Nτάμεν, Γκαντρί, Μεριά, Ταϊμπί, Κεσχρίντα, Μααλουί, Σχιρί, Λαϊντουνί, Σλιμάνε (83' Αμπντί), Μπεν Ρομντανί (74' Σαλελί), Καζρί (60' Τζεμπαλί).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Ντισασί, Βαράν (63' Σαλιμπά), Κονατέ, Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Φοφανά (73' Γκριεζμάν), Γκεντουζί (79' Ντεμπελέ), Βερετού (63' Ραμπιό), Κομάν (63' Εμπαπέ), Κόλο Μουανί.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr