Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Πρωτιά για την Αργεντινή, πρόκριση για Πολωνία [vids]

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 - 22:58

Η «αλμπισελέστε» νίκησε 2-0 και τερμάτισε στην κορυφή, αλλά και η αντίπαλός της την ακολούθησε στους «16».

Μουντιάλ 2022: Πρωτιά για την Αργεντινή, πρόκριση για Πολωνία [vids]

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
7.75 4.5 1.41 1.75 2.05 1.27 3.65 2.25 1.57 2.9 1.2 1.06

Πρόκριση και πρωτιά για την Αργεντινή. Η «αλμπισελέστε» έκανε τη δουλειά της. Νίκησε 2-0 την Πολωνία και πέρασε στους «16» του Μουντιάλ ως πρώτη από τον τρίτο όμιλο. Ωστόσο, πήρε μαζί και την «παρέα» του Λεβαντόφσκι. Διότι οι Πολωνοί ισοβάθμησαν με το Μεξικό αλλά είχαν καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Ο στόχος για την Αργεντινή ήταν μόνο ένας. Η πρόκριση στους «16» θα έρχονταν σίγουρα με νίκη. Έτσι, η «παρέα» του Μέσι μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Με διάθεση να δημιουργήσει από νωρίς τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Η πρώτη καλή στιγμή για την «αλμπισελέστε» ήρθε στο 11' με το σουτ του Μέσι και την πρώτη επέμβαση του Σέζνι. Η Πολωνία έδειχνε περισσότερο διάθεση να κρατήσει το μηδέν. Στο 29' η Αργεντινή είχε διπλή φάση με τα σουτ από Άλβαρες και Ακούνια.

Η πίεση των Νότιο-Αμερικανών συνεχίστηκε. Στο 36' ο Σέζνι σταμάτησε τον Άλβαρες. Αλλά στη σέντρα που έγινε ο Πολωνός γκολκίπερ βρήκε στο πρόσωπο τον Μέσι. Ο Μακέλι είδε τη φάση στο VAR και καταλόγισε πέναλτι. Όμως ο Σέζνι είπε… όχι στον Μέσι από την «άσπρη βούλα» στο 39'. Ο τερματοφύλακας της Πολωνίας στο 43' σταμάτησε τους Άλβαρες και Ντε Πολ!

Ό,τι όμως δεν πέτυχε η «αλμπισελέστε» για 45 λεπτά, το πέτυχε στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους. Στο 46' ο Μολίνα γύρισε την μπάλα και ο ΜακΆλιστερ με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0.

Η «απάντηση» των Πολωνών ήρθε στο 50' με την κεφαλιά του Γκλικ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Νέα μεγάλη στιγμή των Αργεντινών στο 61' με τον ΜακΆλιστερ και πάλι, αλλά ο Σέζνι αυτή τη φορά δεν νικήθηκε. Ωστόσο, στο 67' ο Άλβαρες με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το 2-0. Γκολ με το οποίο, ουσιαστικά, οι Αργεντίνοι «καθάρισαν» τη νίκη.

Ο Μέσι πάλευε να σκοράρει, αλλά ούτε στο 71' νίκησε τον Σέζνι, ενώ στο 73' ο Άλβαρες έχασε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία. Με το ματς μπαίνει στην τελική ευθεία, η Αργεντινή έψαξε και τρίτο γκολ. Αλλά δεν το πέτυχε τελικά. Τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 86' με το τετ-α-τετ του Λαουτάρο! Όπως και στις καθυστερήσεις που ο Μπιέλικ με κεφαλιά έδιωξε το πλασέ του Ταλιαφίκο.

Πολωνία (Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι (72' Γέντρετσικ), Κριχόβιακ (83' Πιάτεκ), Μπιέλικ (62' Ντ. Σιμάνσκι), Ζιελίνσκι, Φρανκόφσκι (46' Καμίνσκι), Σφιντέρσκι (46' Σκόρας), Λεβαντόφσκι.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59' Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες (79' Πετσέλα), ΜακΆλιστερ (83' Αλμάδα), Μέσι, Ντι Μαρία (59' Παρέδες), Άλβαρες (79' Λ. Μαρτίνες).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr