Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Ο Λουκάκου «έδωσε» την πρόκριση στην Κροατία - Έγραψε ιστορία το Μαρόκο (vids)

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022 - 19:15

Απίστευτες ευκαιρίες έχασε ο σταρ του Βελγίου σε ματς όπου έμεινε στο 0-0 και η νίκη θα έδινε την πρόκριση...

Μουντιάλ 2022: Ο Λουκάκου «έδωσε» την πρόκριση στην Κροατία - Έγραψε ιστορία το Μαρόκο (vids)

Η Κροατία πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ 2022 μένοντας στο 0-0 με το Βέλγιο για την τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου.

Το ματς έγινε στο στάδιο «Αχμάντ Μπιν Αλί» στην Αλ Ραγιάν. Η Κροατία κατέλαβε την 2η θέση στον όμιλο και το Βέλγιο, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση.

Βέβαια τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για το Βέλγιο, αν ο σταρ Λουκάκου έβαζε ένα γκολ. αφού έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες.

Η Κροατία πήρε αρχικάπέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά μετά από εξέταση του VAR, το πήρε πίσω ο διαιτητής για να ακυρώσει την φάση ως οφσάιντ.

Το 6-5 στις τελικές προσπάθειες που έγραψε η στατιστική υπηρεσία, αφορούσε κάποια «σκοτωμένα» σουτ, χωρίς τύχη.

Η Κροατία βολευόταν και με την ισοπαλία. Αλλα στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουκάκου μπήκε αλλαγή για το Βέλγιο.


Ο πανύψηλος στράικερ της Ίντερ άγγιξε το γκολ με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών.

Στο 60΄ σε φάση διαρκείας σούταρε στο αριστερό δοκάρι του Λιβάκοβιτς. Ενώ στο 63΄ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ ο γκολκίπερ της Κροατίας είχε εξουδετερωθεί.

Ο Λουκάκου έχασε ακόμα δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 87΄ και το 89΄ για να εξελιχθεί στον απόλυτα «μοιραίο» παίκτη.


Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κίτρινες: Ντεντόνκερ

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+1΄ Μάγερ), Κράμαριτς (64΄ Πάσαλιτς), Λιβάγια (64΄ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72΄ Τίλεμανς), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ (87΄ Εντέν Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ (59΄ Τ. Αζάρ), Μέρτενς (46΄ Λουκάκου), Καράσκο (72΄ Ντοκού)

Αήττητο το Μαρόκο

Στο άλλο ματς του ομίλου το Μαρόκο έγραψε ιστορία. Νίκησε 2-1 τον Καναδά και προκρίθηκε ως πρώτο στον όμιλο.

Θα παίξουν στους "16" με τη 2η του 5ου ομίλου. Το Καμερούν θα βρεθεί για πρώτη φορά στους «16» του Μουντιάλ, έπειτα από 36 χρόνια.

Το γρήγορο γκολ του Ζιγιές (4') και η «εκτέλεση» του Εν-Νεσίρι (23') έδωσαν «αέρα» νίκης στους Μαροκινούς. Που έφτασαν στο «τρίποντο», παρά το αυτογκόλ του Αγκουέρντ στο 40’.

Διαιτητής: Ραφαέλ Κλάους (Βραζιλία)

Κίτρινες: Χόιλετ, Οσόριο, Αντεκούγκμπε, Βιτόρια

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόργιαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγκμπε (61’ Κονέ), Οσόριο (65’ Λαριέα), Καγιέ (60’ Χάτσινσον), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (60’ Ντέιβιντ), Χόιλετ (76’ Γουόδερσπουν).

ΜΑΡΟΚΟ (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπουνού, Χακίμι (85’ Ζαμπράν), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουνάχι (77’ Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπίρι (65’ Αμαλάχ), Ζιγιές (76’ Χαμπντάλα), Εν-Νεσίρι, Μπουφάλ (65’ Αμπντουκλάλ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr