Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Ιαπωνική «καρατιά» στην Ισπανία και πρόκριση [vids]

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022 - 22:55

Μετά τη Γερμανία, οι Ασιάτες νίκησαν 2-1 τη «ρόχα», τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο και μαζί με τους Ίβηρες πέρασαν στους «16».

Μουντιάλ 2022: Ιαπωνική «καρατιά» στην Ισπανία και πρόκριση [vids]

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
6.5 4.25 1.48 1.85 1.91 1.31 3.35 2 1.72 2.65 1.23 1.09

Οι «σαμουράι» του Χατσίμε Μοριγιάσου έκαναν το απίθανο! Νίκησαν 2-1 με ανατροπή -μετά τη Γερμανία- και την Ισπανία. Με το αποτέλεσμα αυτό κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους και πέρασαν πανηγυρικά στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ.

Ιστορική επιτυχία, καθώς στον όμιλο νίκησαν δύο από τις πιο σπουδαίες εθνικές ομάδες στον κόσμο, γυρίζοντας αμφότερα τα ματς. Ωστόσο στη φάση των «16» τους ακολούθησε και η «ρόχα» που είχε το πάνω χέρι στη διαφορά τερμάτων, στην ισοβαθμία με την Γερμανία που είπε… αντίο στο τουρνουά του Κατάρ.

Οι δύο ομάδες ήθελαν την πρόκριση. Ωστόσο η Ιαπωνία απείλησε πρώτη, στο 7', με τον Ίτο, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Ουνάι Σιμόν. Η «ρόχα» είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γκόντα. Μια κεφαλιά του Μοράτα στο 9', δεν ανησύχησε τον Ιάπωνα γκολκίπερ. Ωστόσο, στο 11' οι Ισπανοί πήραν το προβάδισμα. Ο Μοράτα με κεφαλιά αξιοποίησε την σέντρα του Αθπιλικουέτα και πέτυχε το 1-0 για τη «ρόχα».

Ο Ισπανός φορ απείλησε εκ νέου στο 22', όμως ο Γκόντα και πάλι αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε. Ο Ουνάι Σιμόν, στο 34', πήγε από το… πουθενά να δώσει μια ευκαιρία στην Ιαπωνία, αλλά πρόλαβε και έδιωξε προ του Μαέντα! Με το πρώτο μέρος να λήγει με 1-0 για την Ισπανία, σκορ που της έδινε την πρώτη θέση, αλλά έφερνε τον αποκλεισμό των Ασιατών.

Σε αυτά τα ματς, σε μια στιγμή, ένας παίκτης μπορεί να αλλάξει την ιστορία του. Ο Μοριγιάσου με την έναρξη του δευτέρου μέρους έριξε στο ματς τον Ντόαν και τον Μιτόμα. Ο παίκτης της Φράιμπουργκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπαλντέ και την κακή θέση του Σιμόν και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 στο 48'.

Με την Ιαπωνία να σκοράρει ξανά στο 51' με τον Τανάκα, μετά το γύρισμα του Μιτόμα και έλεγχο της φάσης στο VAR. Κάνοντας την ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά, οι Ασιάτες προηγήθηκαν 2-1.

Ο Λουίς Ενρίκε έκανε τις αλλαγές του, όμως παρόλα αυτά δεν κατάφερε η ομάδα του να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία. Κι αυτό διότι η Ιαπωνία είχε πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, ενώ είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γκόντα. Με συνεχή κίνηση και εκπληκτικές αλληλοκαλύψεις. Ο δε Ιάπωνας γκολκίπερ στο 90' έκανε τεράστια επέμβαση στο σουτ του Όλμο!

Iσπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα (46' Καρβαχάλ), Τόρες, Ρόδρι, Μπάλντε (68' Τζ. Άλμπα), Μπουσκέτς, Γκάβι (68' Φάτι), Πέδρι, Ν. Γουίλιαμς (57' Φεράν Τόρες), Όλμο, Μοράτα (57' Ασένσιο).

Ιαπωνία (Χατσίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Τανιγκούτσι, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (46' Μιτόμα), Μορίτα, Τανάκα (87' Έντο), Ίτο, Καμάντα (69' Τομιγιάσου), Κούμπο (46' Ντόαν), Μαέντα (62' Ασάνο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr