Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Η Ουρουγουάη έκανε ό,τι έπρεπε αλλά… [vids]

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022 - 19:18

Η «Σελέστε» νίκησε 2-0 την Γκάνα με τα γκολ του Ντε Αρασκαέτα, αλλά το 2-1 της Νότιας Κορέας με την Πορτογαλία την έστειλε… σπίτι της.

Μουντιάλ 2022: Η Ουρουγουάη έκανε ό,τι έπρεπε αλλά… [vids]

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
4 3.9 1.8 1.82 1.94 1.28 3.5 1.82 1.88 2.05 1.27 1.2

Η Ουρουγουάη έκανε εξαιρετικό ματς στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Ροσέτ να αποκρούει πέναλτι του Αντρέ Αγιού και τον Ντε Αρασκαέτα να σκοράρει δις (26' και 32') προηγήθηκε 2-0. Επιπλέον, ως τις καθυστερήσεις του ματς κρατούσε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Δεν είχε καταφέρει να σημειώσει ένα τρίτο γκολ για να «κλειδώσει» την πρόκριση! Έτσι, το γκολ της Νότιας Κορέας στο 90'+1 έφερε τις δύο ομάδες ισόβαθμες στους 4 βαθμούς, αλλά η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο αποκλείστηκε λόγω χειρότερης επίθεσης (σ.σ.: 2-2 η «Σελέστε», 4-4 οι Ασιάτες)!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν άκρως συναρπαστικό. Η πρώτη καλή στιγμή των Γκανέζων ήρθε στο 15'. Το σουτ του Τζόρνταν Αγιού εξουδετέρωσε προσωρινά ο Ροσέτ. Ο Κούντους «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά βρέθηκε στο χορτάρι. Η αρχική υπόδειξη ήταν για οφσάιντ, αλλά μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR καταλογίστηκε πέναλτι. Τελικά ο Αντρέ Αγιού εκτέλεσε το πέναλτι στο 20', αλλά ο Ροσέτ έπεσε στην αριστερή του γωνιά και έδιωξε την μπάλα.

Η πρώτη στιγμή για την Ουρουγουάη ήρθε στο 23' με το πλασέ του Νούνιες, αλλά ο Σαλισού πρόλαβε και απομάκρυνε λίγο πριν τη γραμμή.

Ήταν φανερό, όμως, πώς οι Ουρουγουανοί μετά το γκολ είχαν πάρει τα πάνω τους. Στο 26' ο Νούνιες έκανε τη σέντρα, ο Σουάρες κατέβασε την μπάλα και εκτέλεσε, ο Ζίγκι απέκρουσε προσωρινά και ο Ντε Αρασκαέτα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).

Έξι λεπτά αργότερα (32') ξανά ο Ντε Αρασκαέτα με το γύρισμα του Σουάρες «εκτέλεσε» στην κίνηση για το 0-2. Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο στο ματς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Γκάνα απείλησε με την αλλαγή του Άντο. Ο Μπουκαρί με διαγώνιο σουτ είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ροσέτ. Στο 57' ο Αμάρτεϊ ανέτρεψε τον Νούνιες, αλλά παρά τον έλεγχο της φάσης από το VAR, η παράβαση δεν καταλογίστηκε.

Επίσης, στο 65' ο Πελίστρι «εκτέλεσε», όμως η μπάλα πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Ζίγκι. Ο γκολκίπερ της Γκάνας απέκρουσε και το σουτ του Βαλβέρδε στο 70'.

Στο τελευταίο του κομμάτι, το ματς άνοιξε. Στο 79' ο Σεμένιο έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα (81') ο Ροσέτ είπε… όχι στον Κούντους. Στο 89' ο Ζίγκι έκανε τεράστια επέμβαση στην κεφαλιά του Καβάνι. Ο επιθετικός της Βαλένθια ζήτησε πέναλτι στο 90'+3 στη «μονομαχία» με τον Σεϊντού!

Με τον Ζίγκι να κάνει μια ακόμα μεγάλη επέμβαση στο 90'+5, στο μακρινό σουτ του Μάξι Γκόμες. Για να «απαντήσουν» οι Γκανέζοι στο 90'+6 με τον Μπουκαρί. Με την τελευταία φάση να έρχεται στο 90'+7 για την «Σελέστε» με την προβολή του Κόατες!

ΓΚΑΝΑ (Ότο Άντο): Zίγκι, Σεϊντού, Αμάρτεϊ, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Σαμέντ (72' Κιερέ), Κούντους (90'+8 Ισαχάκου), Α. Αγιού (46' Μπουκαρί), Τζ. Αγιού (46' Σουλεμανά), Ιν. Γουίλιαμς (72' Σεμένιο).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κόατες, Ολιβέρα, Μπεντανκούρ (34' Βεσίνο), Ντε Αρασκέτα (80' Μάξι Γκόμες), Βαλβέρδε, Πελίστρι (66' Ντε Λα Κρουζ), Σουάρες (66' Καβάνι), Νούνιες (80' Κανόμπιο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr