Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Έγινε της... Νότιας Κορέας στο φινάλε [vids]

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022 - 19:04

Με το «χρυσό» γκολ του Χι Τσαν στις καθυστερήσεις (90'+1) η Νότια Κορέα νίκησε 2-1 την Πορτογαλία και πέρασαν μαζί στους «16».

Μουντιάλ 2022: Έγινε της... Νότιας Κορέας στο φινάλε [vids]

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
3.75 3.8 1.88 1.82 1.95 1.28 3.5 1.78 1.91 1.95 1.28 1.23

Τέτοιο φινάλε ποιος να το είχε φανταστεί! Με… buzzer beater από τον Χι Τσαν Χουάνγκ στο 90'+1 η Νότια Κορέα πέρασε στους «16» του Μουντιάλ, για τρίτη φορά στην ιστορία της. Ένα γκολ που σε μεγάλο βαθμό ανήκε στον Σον που έκανε κούρσα πάνω από το μισό γήπεδο, για να δώσει την ασίστ και να ολοκληρώσει την ανατροπή για τους Ασιάτες που νίκησαν 2-1 την Πορτογαλία. Αλλά είναι οι δύο ομάδες από τον 8ο όμιλο που πέρασαν στην νοκ άουτ φάση.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την ομάδα του Φερνάντι Σάντος. Μιας και στο 5' ο Νταλότ σέντραρε και ο Όρτα με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ (0-1). Ό,τι καλύτερο για τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 που έτσι «κλείδωναν» την πρώτη θέση.

Αλλά μετά το γκολ, η Νότια Κορέα άρχισε να πιέζει. Οι Ασιάτες δημιούργησαν φάσεις. Ωστόσο, το γκολ που πέτυχαν στο 17' με τον Τζιν Σουν Κιμ δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Όμως, το γκολ ήρθε τελικά στο 27'. Μετά το κόρνερ από τα αριστερά και την αδράνεια στην άμυνα των Πορτογάλων, ο Γιάνγκ Γουόν Κιμ ισοφάρισε σε 1-1 με προβολή. Το πρώτο μέρος έληξε με το σουτ του σκόρερ Όρτα και την επέμβαση του Σενγκ Γιού.

Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο η Νότια Κορέα έβγαινε μπροστά. Μιας και το αποτέλεσμα που ήθελαν οι παίκτες του Πάολο Μπέντο ήταν μόνο η νίκη. Έτσι στο 56' ο Σον απείλησε, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Επιπλέον, στο 67' ο Ίνμπομ έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα είχε σωστή θέση και απομάκρυνε.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε κάνει στο διάστημα αυτό την μεγάλη ευκαιρία, οπότε το 1-1 παρέμενε και ήταν σκορ αποκλεισμού για τους Κορεάτες. Στο 90' η Πορτογαλία κέρδισε κόρνερ με τον Κανσέλο. Από την εκτέλεση, η Νότια Κορέα βγήκε στην αντεπίθεση. Με τον Σον να παίρνει την μπάλα, να κάνει μια κούρσα κοντά στα 60 μέτρα και την κατάλληλη στιγμή να περνά την μπάλα στον Χι Τσαν Χουάνγκ που πλάσαρε εύστοχα τον Ντιόγκο Κόστα για το 2-1 και την πρόκριση στους «16».

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Πάολο Μπέντο): Σενγκ Γιού Κιμ, Τζιν Σου Κιμ, Μουν Χουάν Κιμ, Γιάνγκ Γκουόν Κιμ (81' Γιούν Χο), Κουν Γκούον Κουόν, Γου Γιάνγκ Γιούνγκ, Ιν. Χουάνγκ, Καν Τζιν Λι (81' Ουί Τζο Χουάνγκ), Σον, Τσο (90'+3 Γιού Μιν Τσο), Γιάε Σουνγκ (65' Χι Τσαν Χουάνγκ).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65' Λεάο), Ματέους Νούνιες (65' Παλίνια), Βιτίνια (81' Γουίλιαμ), Ζοάο Μάριο (82' Μπερνάρντο Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο (65' Αντρέ Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr