Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Ιστορική νίκη για το Καμερούν κόντρα στην «φλύαρη» Βραζιλία [vids]

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022 - 23:24

Η «Σελεσάο» έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και οι Αφρικανοί στις καθυστερήσεις πέτυχαν γκολ με τον Αμπουμπακάρ για να επικρατήσουν 1-0.

Μουντιάλ 2022: Ιστορική νίκη για το Καμερούν κόντρα στην «φλύαρη» Βραζιλία [vids]

Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και σοβαρότητα και συγκέντρωση. Απαγορεύεται για μια ομάδα που έχει βάλει ψηλά τον πήχη να μην είναι «σοβαρή» στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό έπαθαν οι Βραζιλιάνοι, αυτό εκμεταλλεύτηκε το Καμερούν. Με την «Σελεσάο» να έχει 21 τελικές, τις 8 στο τέρμα. Αλλά ο Επασί ήταν εξαιρετικός. Έτσι, στο 90'+2 ο Αμπουμπακάρ σκόραρε και έδωσε στους Αφρικανούς μια ιστορική νίκη με 1-0.

Αν και ο Τίτε επέλεξε ενδεκάδα με «λίφτινγκ» σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς, η «Σελεσάο» μπήκε δυνατά στο ματς. Είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 14'. Κεφαλιά του Μαρτινέλι από κοντά, όμως ο Επασί έκανε μεγάλη επέμβαση. Με τη Βραζιλία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλεί αρκετά.

Ήδη, στο 35', οι τελικές ήταν 7-0 για τους Νότιο-Αμερικανούς. Οι τελικές για την πρωτοπόρο του ομίλου συνέχισαν με τον Επασί να κάνει αρκετές επεμβάσεις. Ωστόσο το πρώτο ημίχρονο έληξε με την τεράστια ευκαιρία του Καμερούν. Στην κεφαλιά του Εμπεουμό, ο Έντερσον έκανε εντυπωσιακή επέμβαση και κράτησε το 0-0.

Μετά το σουτ του Αμπουμπακάρ στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ο Επασί έπιασε… δουλειά! Ο γκολκίπερ του Καμερούν έκανε τη μια επέμβαση μετά την άλλη. Στο 56' σταμάτησε τον Μαρτινέλι, στο 57' τον Γκιμαράες και στο 58' τον Άντονι.

Στην τελική ευθεία του ματς οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους. Πιο κλασικές η «Σελεσάο», η οποία όμως δεν σκόραρε. Έτσι, στο 90'+2 η σέντρα του Ενγκόμ βρήκε τον Αμπουμπακάρ που με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 για το Καμερούν. Ωστόσο στον πανηγυρισμό έβγαλε τη φανέλα του, είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (σ.σ.: η πρώτη στο 81') και αποβλήθηκε, αφήνοντας το Καμερούν με δέκα παίκτες ως το φινάλε.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ριγκομπέρ Σονγκ): Επασί, Φάι, Τολό, Γου, Εμποσέ, Ενγκαμαλέου (86' Ενγκόμ), Ανγκισά, Κούντε (68' Εντσάμ), Αμπουμπακάρ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Εμπεουμό (64' Τόκο Εκαμπί).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Έντερσον, Ντάνι Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55' Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55' Μπρούνο Γκιμαράες), Ροντρίγκο (55' Έβερτον Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Άντονι (79' Ραφίνια), Γκαμπριέλ Ζεσούς (64' Πέδρο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr