Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Το ολλανδικό... μοντέλο απέδωσε 8άδα [vids]

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 - 18:53

Με τρία πανομοιότυπα γκολ, οι «οράνιε» νίκησαν 3-1 τις ΗΠΑ και πέρασαν στα προημιτελικά. MVP ο Ντούμφρις με 2 ασίστ και ένα γκολ.

Μουντιάλ 2022: Το ολλανδικό... μοντέλο απέδωσε 8άδα [vids]

Η μεγάλη διαφορά της Ολλανδίας με τις ΗΠΑ είναι η ποιότητα των παικτών τους. Ειδικότερα, στο πρώτο ματς της φάσης των «16», οι «οράνιε» είχαν τον Ντούμφρις σε μεγάλη ημέρα. Ο παίκτης της Ίντερ έδωσε τις ασίστ στα δύο πρώτα γκολ και πέτυχε το τρίτο.

Με τον τρόπο αυτό, η Ολλανδία νίκησε 3-1 τις ΗΠΑ και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αυστραλία για να μάθει τον αντίπαλό της. Η ουσία είναι πώς η ομάδα του Φαν Χάαλ για έβδομη φορά στην ιστορία της, είναι στην 8άδα ενός Μουντιάλ.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν άκρως συναρπαστικό, καθώς το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Η ομάδα των ΗΠΑ ήταν εκείνη που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 3' ο Άνταμς γέμισε, ο Πούλισικ σούταρε, αλλά ο Νόπερτ έκανε μεγάλη επέμβαση και κράτησε το μηδέν.

Αντίθετα, ο Τέρνερ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 10'. Η σέντρα του Ντούμφρις από τα δεξιά, στο κέντρο της περιοχής, βρήκε τον Ντεπάι που «εκτέλεσε» με τη μία για το 1-0 των «οράνιε».

Οι δύο ομάδες μετά το πρώτο γκολ στο ματς απείλησαν τις αντίπαλες εστίες. Αλλά κάτι δεν έκαναν καλά οι παίκτες τους, στην τελική προσπάθεια. Στο 30' η Ολλανδία δημιούργησε μια παρόμοια φάση με εκείνο του 10', αλλά ο Χάκπο και ο Ντεπάι δεν πρόλαβαν την μπάλα. Η τρίτη φορά που έγινε ίδια φάση από τους «οράνιε» έφερε και το 2-0. Ο Ντούμφρις έκανε τη σέντρα από τα πλάγια, στην καρδιά της άμυνας ο Μπλιντ ήταν εκεί και με δυνατό σουτ, νίκησε τον Τέρνερ, δίνοντας… αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Φαν Χάαλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45'+1).

Ωστόσο, οι Αμερικανοί είναι μια μαχητική ομάδα. Δεν παρατούν τα ματς, ακόμα και όταν το σκορ δεν είναι ευνοϊκό για εκείνους. Στο 49' ο Ριμ έκανε την προβολή με τον Χάκπο να απομακρύνει σχεδόν πάνω στη γραμμή! Η «απάντηση» των Ολλανδών ήρθε στο 71'. Σουτ του Κόπμαϊνερς, επέμβαση του Τέρνερ, νέα κεφαλιά του Ντεπάι, αλλά ο Αμερικανός γκολκίπερ ήταν ξανά εκεί! Οι ΗΠΑ τα έπαιξαν όλα τα όλα. Ειδικά με την είσοδο του Ράιτ που αναστάτωσε την ολλανδική άμυνα.

Στο 74' μετά το λάθος του Ντεπάι, ο Ράιτ σούταρε, με τον Νόπερτ να διώχνει σε κόρνερ. Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα (75') έγινε το 2-1. Σέντρα του Πούλισικ από τα δεξιά, ο Ράιτ έκανε κάτι σαν… τακουνάκι. Η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Νόπερτ.

Όσο καλά ήταν επιθετικά η ομάδα των ΗΠΑ τόσο ευάλωτη ήταν ανασταλτικά. Κάτι που έγινε αισθητό στη φάση του 81'. Σε συνθήκες άμυνας, ο Μπλιντ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντούμφρις ήταν εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 3-1.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ (90'+3 Ντε Λιχτ), Ντούμφρις, Μπλιντ, Ντε Ρουν (46' Μπέργκβαϊν), Φρ. Ντε Γιόνγκ, Κλάασεν (46' Κόπμαϊνερς), Χάκπο (90'+3 Βέγκχορστ), Ντεπάι (83' Σίμονς).

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχάλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (75' Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον (90'+2 Μόρις), Μούσα, Άνταμς, ΜακΚένι (67' Ράιτ), Φερέιρα (46' Ρέινα), Πούλισικ, Γουεά (67' Άαρονσον).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr