Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Πρόκριση δια... χειρός Μαρτίνες [vids]

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 - 22:59

Ο γκολκίπερ της Αργεντινής έκανε απίστευτη επέμβαση στο 90'+7 στο σουτ του Κουόλ και κράτησε το 2-1 (Μέσι και Άλβαρες) κόντρα στην Αυστραλία.

Μουντιάλ 2022: Πρόκριση δια... χειρός Μαρτίνες [vids]

Η βραδιά υπό άλλες συνθήκες θα ανήκε 100% στον Λιονέλ Μέσι. Πέτυχε το πρώτο γκολ της Αργεντινής στο 1000ό του ματς. Αλλά χρειάστηκε στο 90'+7 να κάνει μια τεράστια επέμβαση ο Μαρτίνες, στο σουτ του Κούολ μέσα στην περιοχή, για να διατηρήσει στο 2-1 της «Αλμπισελέστε» και να την στείλει στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Εκεί όπου την περιμένει η Ολλανδία, σε έναν πολύ σπουδαίο ματς που οδηγεί στα ημιτελικά.

Οι Αυστραλοί στο πρώτο κομμάτι του ματς αμύνθηκαν σωστά. Δεν επέτρεψαν στους παίκτες της Αργεντινής να μπορέσουν να φτιάξουν τις φάσεις που ήθελαν. Με αποτέλεσμα το πρώτο 20λεπτο να περάσει χωρίς σκορ (0-0), αλλά και χωρίς ουσιαστικές φάσεις. Η «Αλμπισελέστε» είχε την κατοχή της μπάλας μεν, αλλά όχι την ουσία δε. Όμως, στην πρώτη φορά που η ομάδα του Σκαλόνι πάτησε οργανωμένα την περιοχή του Ράιαν, πήρε το προβάδισμα.

Στο 35' μετά το φάουλ του Μέσι και την απομάκρυνση των αμυντικών, ο αρχηγός της Αργεντινής πήρε ξανά την μπάλα. Πάσαρε στον ΜακΆλιστερ, εκείνος έδωσε στον Άλβαρες που έστρωσε στον Μέσι ο οποίος με πολύ δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ (1-0). Έτσι έληξε το πρώτο 45λεπτο.

Με το σκορ στο 1-0, ο Σκαλόνι άλλαξε διάταξη στο 50'. Έβγαλε εξτρέμ (σ.σ.: Γκόμες) και έβαλε στόπερ (Λισ. Μαρτίνες). Με αποτέλεσμα να χάσει για λίγο μέτρα η «Αλμπισελέστε» στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά ένα μοιραίο λάθος του γκολκίπερ Ράιαν έφερε το σκορ στο 2-0 στο 57'. Ο Ράιαν πήγε να κάνει ντρίμπλα στον Ντε Πολ, μέσα στην περιοχή. Έχασε τον έλεγχο της μπάλας, ο Άλβαρες την έκλεψε και πλάσαρε στην κενή εστία.

Η Αργεντινή με το υπέρ της 2-0 είχε πολλές ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς. Στο 66' με τον Μέσι και στο 75' με τον Ταλιαφίκο. Κόντρα στη ροή στο 77' ο Γκούντγουιν έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Φερνάντες, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μαρτίνες για το 2-1.

Επιπλέον, στο 81' ο Μπέχιτς πήγε να βάλει το γκολ του Μουντιάλ. Πέρασε τρεις Αργεντινούς, αλλά ο Λισάντρο Μαρτίνες έβαλε την κόντρα στην τελευταία στιγμή!

Ωστόσο, στο τέλος ο Λαουτάρο Μαρτίνες έχασε τρεις ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς. Τόσο στο 88' όσο και στο 89' και στο 90'+3, ενώ και ο Μέσι αστόχησε στο 90'+4. Μία ακόμα στιγμή για την «Αλμπισελέστε» με τους Μέσι και Λαουτάρο στο 90'+5, για να φτάσουμε στη φάση του 90'+7 όταν ο Κούολ έκανε την περιστροφή, σούταρε, με τον Μαρτίνες να κάνει την επέμβαση του αγώνα και της πρόκρισης!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (80' Παλάσιος), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (71' Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες, ΜακΆλιστερ (80' Μοντίλ), Αλ. Γκόμες (50' Λισ. Μαρτίνες), Μέσι, Άλβαρες (71' Λαουτ. Μαρτίνες).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ (71' Κάρατσιτς), Ρόουλς, Σούταρ, Μπέχιτς, Μόι, Ιρβάιν, ΜακΓκρι (58' Γκούντγουιν), Μπάκους (58' Χρούστιτς), Ντιούκ (71' ΜακΛάρεν), Λέκι (71' Κούολ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr