Μουντιάλ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022: Ο Λιβάκοβιτς έστειλε την Κροατία στα προημιτελικά [vids]

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 - 19:49

Απέκρουσε τρία πέναλτι και έδωσε στην εθνική του ομάδα με σκορ 4-2 (παρ., κ.α. 1-1) το εισιτήριο για την 8άδα κόντρα στην Ιαπωνία.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022: Ο Λιβάκοβιτς έστειλε την Κροατία στα προημιτελικά [vids]

Η διαδικασία των πέναλτι είναι η λεγόμενη και «ρωσική ρουλέτα». Οι τερματοφύλακες είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Αυτό έγινε και με τον Λιβάκοβιτς. Ο γκολκίπερ της Κροατίας ήταν κάτι παραπάνω από κομβικός. Διότι απέκρουσε τρία από την πλευρά των Ιαπώνων. Με αποτέλεσμα να δώσει στην Κροατία την πρόκριση στα προημιτελικά με 3-1 στη διαδικασία και συνολικά 4-2.

Η Ιαπωνία μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Τανιγκούτσι! Οι Κροάτες «απάντησαν» σχετικά νωρίς. Με τον Πέρισιτς στο 8' να βγαίνει απέναντι από τον Γκόντα, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει! Ωστόσο, η ομάδα του Μοριγιάσου ήταν άκρως επικίνδυνη όταν έκανε επιθέσεις. Έτσι, στο 12' και τη σέντρα του Ίτο, ούτε ο Μαέντα, ούτε ο Καμάντα δεν βρήκαν την μπάλα για το 1-0.

Μιας και οι Ιάπωνες έδειχναν ξεκάθαρα πώς είχαν καλύτερα τρεξίματα και ανέβασαν το ρυθμό του ματς, οι Κροάτες έπαιζαν με μεγαλύτερη ασφάλεια και χωρίς να ρισκάρουν. Μια αντίστοιχη φάση με αυτή της Ιαπωνίας στο 12' είχε η Κροατία στο 28', αλλά ο Κράμαριτς δεν πρόλαβε από κοντά την μπάλα. Όμως με το ματς να μπαίνει στην τελική ευθεία για το πρώτο 45λεπτο, η Ιαπωνία είχε δύο καλές στιγμές. Στο 41' ο Καμάντα αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Αλλά στο 43' και στη σέντρα του Ντόαν, ο Μαέντα «νίκησε» τον Λιβάκοβιτς για το 1-0. Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Με τον ίδιο τρόπο, όπως στο πρώτο μέρος, άρχισαν οι Ιάπωνες και το δεύτερο. Ευκαιρία με τον Καμάντα στο 46', αλλά όχι καλό τελείωμα. Τελικά στο 55' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για την Κροατία. Σέντρα του Λόβρεν, κεφαλιά του Πέρισιτς και ισοπαλία 1-1.

Ένα γκολ που «άναψε» το ματς και του έδωσε νέο ενδιαφέρον. Καθώς στο 57' ο Ίτο «εκτέλεσε» και ο Λιβάκοβιτς εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Επιπλέον, στο 59' ο Πέρισιτς δεν έκανε καλά το σουτ, ενώ στο 63' ο Μόντριτς πήγε να βάλει το… γκολ του Μουντιάλ, αλλά ο Γκόντα εκτινάχθηκε στο «παραθυράκι» του και έδιωξε εντυπωσιακά!

Το ματς είχε πλέον αποκτήσει ξέφρενο ρυθμό. Η Κροατία απείλησε εκ νέου στο 66' με την κοντινή κεφαλιά του Μπούντιμιρ, που κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Με τον Πέρισιτς να αναδεικνύεται ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας του Ντάλιτς. Στο 77' βγήκε στο κόντρα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα για το φινάλε της κανονικής διάρκειας και οι δύο ομάδες έδειχναν συμβιβασμένες με το 1-1 και το έξτρα ημίωρο.

Στα πρώτα λεπτά της παράτασης ήταν ολοφάνερο πώς η τακτική είχε τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, οι Ιάπωνες έδειξαν να έχουν μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας. Μιας και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης. Αρχικά με το βολέ του Μιτόμα και την μεγάλη επέμβαση του Λιβάκοβιτς. Εν συνεχεία, στο 105'+1 με την κεφαλιά του Τομιγιάσου και τη σωτήρια προβολή του Λόβρεν. Ο Λιβάγια μπήκε στο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και στο 114' απείλησε με κεφαλιά, αλλά ο Γκόντα είχε σωστή θέση. Με την τελευταία φάση στο ματς να είναι με τον Όριστς στο 120'+1! Και η υπόθεση της πρόκρισης πήγε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • Μιναμίνο απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς
  • Βλάσιτς 0-1
  • Μιτόμα απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς
  • Μπρόζοβιτς 0-2
  • Ασάνο 1-2
  • Λιβάγια δοκάρι
  • Γιοσίντα απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς
  • Πάσαλιτς 1-3

ΙΑΠΩΝΙΑ (Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Τανιγκούτσι, Ναγκατόμο (64' Μιτόμο), Έντο, Ντοάν (87' Μιναμίνο), Μορίτα (106' Τανάκα), Ίτο, Κάμαντα (74' Σακάι), Τομιγιάσου, Γιοσίντα, Μάεντα (64' Ασάνο).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Μπάρισιτς, Πέρισιτς (106' Όρσιτς), Λόβρεν, Κόβασιτς (90'+9 Βλάσιτς), Κράμαριτς (68' Πάσαλιτς), Μόντριτς (90'+9 Μάγερ), Πέτκοβιτς (62' Μπούντιμιρ, 106' Λιβάγια), Γκβαρντιόλ, Τζουράνοβιτς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr