Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Ο Σάντος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι αντιδράσεις!

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022 - 14:34

Ο τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος αδιαφορεί για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μουντιάλ 2022: Ο Σάντος, ο 	Κριστιάνο Ρονάλντο και οι αντιδράσεις!

Η Πορτογαλία παρουσιάστηκε εντυπωσιακή στην αναμέτρηση με την Ελβετία και με το επιβλητικό 6-1 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ. Πρωταγωνιστής ήταν ο 21χρονος Γκονσάλο Ράμος που αντικατέστησε τον Ρονάλντο και σημείωσε το πρώτο χατ τρικ του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η απόφαση του Φερνάντο Σάντος να αφήσει τον 37χρονο σταρ στον πάγκο αποτελεί βέβαια το θέμα της ημέρας στον παγκόσμιο Τύπο.

«Το έχω ήδη πει και δεν πρόκειται να το εξηγήσω ξανά. Ο Ρονάλντο και ο Ράμος είναι διαφορετικοί παίκτες», είπε ο Σάντος. «Εγώ καθορίζω την τακτική και την ενδεκάδα μου ανά αγώνα. Χρειάζομαι απεγνωσμένα και τους 24 παίκτες που έχω απομείνει στην ομάδα μου. Με τον Ρονάλντο έχουμε εξαιρετική σχέση. Τον γνωρίζω από τότε που ήταν μόλις 19 ετών και έπαιζε στη Σπόρτινγκ Πορτογαλίας. Μετά από αυτό εξελίχθηκε περαιτέρω και από τη στιγμή που ξεκίνησα ως εθνικός προπονητής το 2014, δουλεύουμε πολύ καλά μαζί. Δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα. Ο Ρονάλντο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Μπήκε επίσης στο γήπεδο με το σωστό πνεύμα σήμερα».

Ο Κριστιάνο έκανε αυτό που κάνει πάντα ως αρχηγός. Μας βοήθησε, ενθάρρυνε όλη την ομάδα», δήλωσε ο Man of the Match Γκονσάλο Ράμος. Ο Μπρούνο Φερνάντες δήλωσε ότι είναι δύσκολο για οποιονδήποτε παίκτη να κάθεται στον πάγκο. «Αλλά το πιο σημαντικό είναι η απάντηση που έδωσε όταν μπήκε στο γήπεδο. Βοήθησε την ομάδα».

Η κάμερα έπιασε βέβαια τον Πορτογάλο να αποχωρεί μόνος τους όταν οι συμπαίκτες του χαιρετούσαν τους φιλάθλους και οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου όπως και οι αντιδράσεις τόσο της συζύγου του, Τζορτζίνα όσο και της αδελφής του, Ελμα Αβέριο.

«Συγχαρητήρια, Πορτογαλία! Την ώρα που οι 11 παίκτες τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω σου. Κρίμα που δεν μπόρεσα ν’ απολαύσω τον καλύτερο παίκτη του κόσμου για 90 λεπτά. Οι φίλαθλοι δεν σταμάτησαν να σε αποθεώνουν και να φωνάζουν το όνομά σου.μΕλπίζω ότι ο Θεός και ο αγαπητός σου φίλος, Φερνάντο θα συνεχίσουν χέρι-χέρι και θα μας κάνουν να ενθουσιαστούμε ξανά» ανέφερε η Τζορτζίνα στο Instagram.


Ακόμα πιο επικριτική παρουσιάστηκε, η αδελφή του Κριστιάνο, Ελμα Αβέιρο. «Δεν ξέρω γιατί είναι στον πάγκο και δεν το καταλαβαίνω, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Θεός θα δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις. Δεν αποτυγχάνει ποτέ», τόνισε ο Αβέιρο όταν έγιναν γνωστές οι συνθέσεις της αναμέτρησης! Συνέχισε βέβαια σε ίδιο ειρωνικό ύφος:


«Όχι, ο Ρονάλντο δεν είναι αιώνιος. Όχι, ο Ρονάλντο δεν θα παίζει ποδόσφαιρο για πάντα. Δυστυχώς δεν βάζει τόσα γκολ τώρα που είναι μεγάλος. Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται τον Ρονάλντο. Μιλάμε πάλι για αυτά που λέγονται. Προφανώς όλα όσα έχει κάνει δεν είναι πλέον σημαντικά. Προφανώς αυτό έχει ξεχαστεί. Τώρα δεν τον χρειάζονται πια… Είναι ντροπή που ταπεινώνουν έναν άνθρωπο που έχει δώσει τόσα πολλά για την πατρίδα του».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr