Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Ματσάρα και στο τέλος χαμογέλασε η «Αλμπισελέστε» [vids]

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022 - 23:56

Η Ολλανδία γύρισε από το 2-0 και έστειλε το ματς στα πέναλτι, αλλά εκεί η Αργεντινή ήταν πιο ψύχραιμη και με 4-3 (συνολικά 6-5) πέρασε στα ημιτελικά.

Μουντιάλ 2022: Ματσάρα και στο τέλος χαμογέλασε η «Αλμπισελέστε» [vids]

Ο δεύτερος προημιτελικός του Μουντιάλ του Κατάρ ήταν εκπληκτικό ματς. Η Αργεντινή προηγήθηκε 2-0 στο 73', ωστόσο ο Βέγκχορστ ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Φαν Χάαλ. Σκόραρε δύο φορές και έστειλε το ματς στην παράταση. Στο 120' ο Έντσο Φερνάντες σημάδεψε το δοκάρι. Έτσι, όλα κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε τα δύο πρώτα των Ολλανδών, ο Λαουτάρο ευστόχησε στο τελευταίο και με 4-3 στη διαδικασία (σ.σ.: συνολικά 6-5) έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Η «Αλμπισελέστε» μπήκε πιο καλά στο ματς. Οι παίκτες της έδειξαν να πατούν καλύτερα. Ωστόσο ούτε οι Αργεντίνοι, ούτε οι Ολλανδοί κατάφεραν στο πρώτο κομμάτι του ματς να απειλήσουν ουσιαστικά. Σε αυτά τα σπουδαία ματς, όμως, μια ενέργεια ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή αλλάζει τα δεδομένα. Δηλαδή ό,τι έγινε στη φάση του 35'. Εκεί όπου ο Μέσι πέρασε μια εκπληκτική, πάρε-βάλε, ασίστ για τον Μολίνα που βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε εύστοχα τον Νόπερτ. Κατά συνέπεια, γκολ της Αργεντινής και 0-1.

Το ματς είχε μεγάλο ένταση με τον Λαόθ να κάνει αρκετές φορές τη χρήση της κίτρινης κάρτας. Τόσο για τα μαρκαρίσματα όσο και για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Φινάλε στο πρώτο 45λεπτο με την κεφαλιά του Γκάκπο και την επέμβαση του Μαρτίνες.

Με διάθεση να τελειώσει τον προημιτελικό, η Αργεντινή μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 59' ο Μέσι βρήκε τον Ντε Πολ, αλλά εκείνος καθυστέρησε. Με τον Μέσι να απειλεί με εκτέλεση φάουλ στο 63'. Τελικά στο 71' η «Αλμπισελέστε» κέρδισε πέναλτι, στην ανατροπή του Ακούνια από τον Ντούμφρις. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μέσι για το 2-0. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, το γκολ αυτό έδειχνε πώς η Αργεντινή θα «καθάριζε» την πρόκριση.

Αλλά στο ποδόσφαιρο αν δεν σφυρίξει τρεις φορές ο διαιτητής, τίποτα δεν τελειώνει. Η μαχητική Ολλανδία επέστρεψε στο ματς. Ο Βέγκχορστ αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή του Φαν Χάαλ. Στο 83' με γυριστή κεφαλιά, μετά το φάουλ του Μπέργκχαους, μείωσε σε 1-2.

Επιπλέον, στο 85' ο Μπέργκχαους είδε την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Μαρτίνες. Το ματς ήταν στις καθυστερήσεις και στο τελευταίο λεπτό οι «οράνιε» κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο. Ο Κόπμαϊνερς το εκτέλεσε με πάσα και ο Βέγκχορστ από κοντά ισοφάρισε σε 2-2 (90'+11), στέλνοντας το ματς στην παράταση!

Η Αργεντινή στην παράταση είχε πολλές, μεγάλες ευκαιρίες. Στο 114' ο Φερνάντες γύρισε για τον Λαουτάρο, αλλά ο Φαν Ντάικ επενέβη σωτήρια. Στο 115' ο Φερνάντες σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πέρασε πάνω από την εστία του Νόπερτ. Επιπλέον, στο 119' ο Νόπερτ είπε… όχι στον Λαουτάρο. Για να τελειώσει η παράταση με το σουτ του Έντσο Φερνάντες, στο 120', που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι!

Η διαδικασία των πέναλτι

Φαν Ντάικ απέκρουσε ο Μαρτίνες

Μέσι 0-1

Μπέργκχαους απέκρουσε ο Μαρτίνες

Παρέδες 0-2

Κόπμαϊνερς 1-2

Μοντίλ 1-3

Βέγκχορστ 2-3

Έντσο Φερνάντες άουτ

Λ. Ντε Γιόνγκ 3-3

Λ. Μαρτίνες 3-4

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Άκε, Φαν Ντάικ, Τίμπερ, Ντούμφρις, Ντε Ρουν (46' Κόπμαϊνερς), Φρ. Ντε Γιόνγκ, Μπλιντ (64' Λ. Ντε Γιόνγκ), Μπέργκβαϊν (46' Μπέργκχαους), Γκάκπο (113' Λανγκ), Ντεπάι (78' Βέγκχορστ).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμ. Μαρτίνες, Μολίνα (106' Μοντίλ), Λισ. Μαρτίνες (112' Ντι Μαρία), Ρομέρο (78' Πετζέλα), Οταμέντι, Ακούνια (78' Ταλιαφίκο), Ντε Πολ (67' Παρέδες) Έντσο Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Μέσι, Άλβαρες (82' Λ. Μαρτίνες).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr