Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Τρελαίνει κόσμο το Μαρόκο, 1-0 την Πορτογαλία!

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 - 19:02

Το απίθανο Μαρόκο μετά την Ισπανία, απέκλεισε και την Πορτογαλία επικρατώντας με 1-0 κι έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα παίξει σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Μουντιάλ 2022: Τρελαίνει κόσμο το Μαρόκο, 1-0 την Πορτογαλία!

Αυτό που δεν κατάφεραν το Καμερούν (1990), η Σενεγάλη (2002) κι η Γκάνα (2010), το έπραξε το εκπληκτικό συγκρότημα του Ρεγκραγκί, αφήνοντας εκτός νυμφώνος την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Αγγλία!

Όπως και στο παιχνίδι κόντρα στην Ελβετία στη φάση των «16», έτσι και στα προημιτελικά με το Μαρόκο ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Ιβηρες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με το Μαρόκο να προσπαθεί με αντεπιθέσεις και με σέντρες προς τον Εν-Νεσιρί να κάνει τη ζημιά στους Ίβηρες. Ετσι στο 42’ ο Ατιά Αλάχ βρήκε έξοχα τον Εν-Νεσιρί και ο τελευταίος πρόλαβε στην έξοδο τον Ντιόγκο Κόστα και «πάγωσε» τους Πορτογάλους δίνοντας το προβάδισμα στους Αφρικανούς (1-0). Λίγο πριν το φινάλε του 45λεπτου, οι Ίβηρες φλέρταραν με την ισοφάριση, αλλά στο 45’ από σέντρα σουτ του Μπρούνο Φερνάντες η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα το Μαρόκο «άγγιξε» και το 2-0, με το σουτ όμως του Ατιά Αλάχ στην αντεπίθεση να περνάει άουτ.

Μπήκε αλλά δεν "έπιασε" ο CR7

Με το ξεκίνημα της επανάληψης τα «λιοντάρια» είχαν μία ακόμα καλή στιγμή, με τον Μπόνο όμως να αποσοβεί τον κίνδυνο από εκτέλεση φάουλ του Ζιγές και στο 51’ ο Σάντος έριξε τελικά στο ματς τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως αλλαγή, με την ελπίδα να ανατρέψουν οι Ίβηρες την κατάσταση. Με τους Πορτογάλους να γυρίζουν το σύστημά τους σε 4-2-4, στο 58’ ο Γκονσάλο Ράμος αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ στο 83’ ο Μπόνο με νέα «μαγική» απόκρουση είπε «όχι» σε σουτ του Φέλιξ.

Στο 93’ το Μαρόκο έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσεντίρα με δεύτερη κίτρινη, αλλά στο 96’ πέταξε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ με χαμένο τετ-α-τετ του Αμπουκλάλ. Ως το φινάλε παρά τις επιθετικές προσπάθειες των Πορτογάλων το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και το Μαρόκο πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση.

ΜΑΡΟΚΟ: Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σαΐς (58’ Ντάρι), Αλάχ, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ (65’ Τσεντίρα), Ζιγές (82’ Αμπουκλάλ), Εν-Νεσιρί (65’ Μπάνον), Μπουφάλ (82’ Ζαμπράν)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ (80’ Όρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51’ Κανσέλο), Οτάβιο (69’ Βιτίνια), Νέβες (51’ Κ. Ρονάλντο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Γκονσάλο Ράμος (69’ Ρ. Λεάο), Φέλιξ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr